Segon Dia del Treball amb Covid 19 / Fernando Pascual

0
148
Vivim temps plens de paradoxes. La contraposició entre “viure per a treballar o treballar per a viure” ha adquirit ara un nou significat. Ja no es tracta d’assegurar un sou que ens permeta fer front a les nostres despeses corrents a canvi d’un estressant horari o de fer compatible la jornada laboral amb l’oci i la conciliació familiar. Ara parlem de salvar vides i ocupacions.
La crisi sanitària i socioeconòmica, la redefinició de la presencialitat i la generalització del teletreball, ens ha obligat a reinterpretar allò que donàvem per descomptat. I si hem aprés alguna cosa, és que hui més que mai hem de continuar lluitant amb convicció pels nostres principis progressistes, els de sempre, a favor de la dignitat i la justícia social i en contra de l’atur, la precarietat i la desigualtat.
Este mes de maig poc té a veure amb el de 2020. Aquell va arribar carregat d’incerteses, atemorits com estàvem per un virus que havia desestabilitzat els nostres ànims, limitat la nostra convivència i alterat la nostra quotidianitat. acabat de finalitzar el dur confinament decretat a mitjan març, començava una gradual desescalada.
En 2021, fins i tot estant vigents algunes estrictes mesures sanitàries que condicionen encara nostra anhelada rutina i fa impossible que ens manifestem multitudinàriament als carrers, s’albira un futur esperançador i il•lusionant malgrat les greus conseqüències que patim encara. La vacunació s’accelera i continua a bon ritme. Les persones més vulnerables comencen a estar immunitzades i a poc a poc l’anhelada normalitat torna a ser el nostre pa de cada dia.
L’àmplia cobertura a través de recursos públics del Govern Socialista i la posada en marxa de programes solidaris d’ajudes a nivell estatal, autonòmic i municipal han contribuït també a pal•liar en la mesura que siga possible els efectes indesitjats de la covid 19.
El Govern de Pedro Sanchez, els sindicats i les organitzacions empresarials han unit els seus esforços per a millorar el Salari Mínim Interprofessional, aprovar i ampliar el termini d’aplicació de ERTES i intentar mantindre les ocupacions en l’hostaleria, el turisme, la indústria del calçat, etc.
Fa un any s’afrontava el 1r de Maig amb incertesa davant el futur, fins i tot amb la perspectiva de la vacuna per al coronavirus com una cosa llunyana i apuntant al fet que la solució a aquesta crisi només podia vindre d’una resposta coordinada a nivell europeu.
En aquest 1r de maig, hem d’aprofitar l’ocasió i traslladar les nostres paraules de condolença, ànim i afecte a totes aquelles persones que han perdut a un ser estimat a causa de la pandèmia. La vida, una vegada més, és el més valuós i el més important.
Els socialistes Alzirenys i els de Guadassuar, un any més en el cementeri d’Alzira, hem volgut recordar als nostres companys que van donar la seua vida per la defensa de la llibertat, la fraternitat i la democràcia. Recordar-los ens dona la força perquè el facisme no torne a les nostres vides.
Fernando Pascual Moscardo
President del PSOE d´Alzira