Sanjuán (UD Alzira): «El club té capacitat per estar en una categoria superior»

0
228
Cartell del partit del diumenge que recorda el de l’Alzira-Plasencia del segle passat

La UD Alzira té una gran oportunitat este diumenge per aconseguir l’ascens a la nova categoria del futbol espanyolla 2ª RFEF, intermitja entre la 3ª divisió i la 2ª B actuals.

A les 18 hores s’enfronta a l’Elx-Il.licità al Suñer Picó i aconsegurirà, matemàticament, l’ascens cas de guanyar i que l’Intercity no passe de l’empat en Sagunt davant l’At Saguntino. Una igualada del conjunt blaugrana també li serviria sempre i quant l’Intercity no puntue.

La nova categoria s’assemblarà molt a l’antiga 3ª Divisió donat que contarà amb un total de 90 equips en tota Espanya dividits en cinc grups de 18 conjunts cadascú. L’Alzira tindria com rivals conjunts valencians i catalans, mentre cap la possibilitat que en el grup hi hagen, a més, equips, bé de les Illes, bé d’Aragó o de Múrcia.

En la fase actual resten dos jornades i encara que no aconseguira el bitllet este diumenge podria fer-ho en la última jornada davant el lider Eldense. Els classificats en tercera posició en l’actual grup encara disposarien d’una repesca però esta via es més complicada.

Econòmicament viable 

El president del club, Juan Antonio Sanjuán, assegura que la nova categoria serà » econòmicament viable», tot i desconèixer «l’import dels drets audiovisuals que ens correspondran». Ara bé es mostra contundent al respecte aseverant que «el club té capacitat per poder estar en una categoria superior».

L’Alzira gaudirà una plantilla «totalment professional», encara que el president recorda que en esta temporada «un 90% dels jugadors ja estan donats d’alta en la Seguretat Social».

El millor d’esta fase

La il.lusió per l’ascens «és màxima, queden dos finals», advertix un president molt esperançat donat que l’equip «ha tret en esta fase 10 punts de 12 sent el millor en diferència». El president destaca el «mèrit» d’esta plantilla dirigida per Daniz Ponz en disposar «d’un pressupost sensiblement inferior als seus rivals».

Les claus per estar a les portes de la 2ª RFEF, son varies, després d’iniciar amb notable desavantatge esta segona fase en la que «ha sorprés positivament». Sanjuán resalta «l’excel.lent treball de l’entrenador amb molta tàctica, estratègia, el baló parat, junt a la preparació física, en una temporada molt condicionada per la pandèmia».

Dani Ponz continuarà

El màxim dirigent blaugrana resalta que l’ascens, cas de produir-se, coincidirà amb el centenari del club nascut l’any 1922, convertint-se el 2022 «en una data doblement històrica». Juan A. Sanjuàn avisa, en tot cas, que «no farem castells en l’aire, la plantilla estarà en funció del pressupostque pugam disposar». El seu tècnic talismà, Dani Ponz, continuarà la pròxima temporada al capdavant de l’Alzira, donat que signà per dos temporades.

Este diumenge a les 6 de la vesprada el quasi centenari club local, podrà fer història, al Suñer Picó, davant el conjunt de Pau Quesada, l’anterior técnic blaugrana. Afortunadament un miler d’espectadors podran donar tot el seu alé al conjunt més en forma d’esta segona fase, fins ara imabtut i que ha derrotat als dos equips favorits per aconseguir l’ascens com son els totpoderosos, Eldense i Intercity.

Riberaexpress