Alzira complementa el Canal Interceptor amb una bassa de laminació i un tanc de tempestes

0
146
Mur que està construïnt-se actualment en el tram final del barranc Estrelles

També pretén canalitzar el barranc de la Casella i modificar la desembocadura del Barxeta

L’Ajuntament ha encarregat dos treballs per estudiar la inundabilitat dels barrancs Casella, Estret,Arena, Gracia Maria, Fosc i Estrelles

I negocia amb Aigües de València perquè financie el Canal Interceptor que recollirà les escorrenties dels barrancs

 

L’Ajuntament d’Alzira demanarà a la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient que subvencione la construcció d’una bassa de laminació i un tanc de tempestes en qualitat d’infraestructures «complementàries» del futur Canal Interceptor que recollirà les aigües pluvials dels barrancs Estrelles, Fosc, Gracia Maria i Arena.

La bassa de laminació està projectada per a reduir la velocitat de les escorrenties dels barrancs, mentre el tanc de tempestes embassarà l’aigua durant els episodis de fortes pluges per evitar un possible desbordament del canal.

El govern local negocia, actualment, amb l’empresa Aigües de València per tal que financie la construcció de la segona fase del canal que discorrirà de forma paral.lela al camí dels Pescadors entre el barranc de l’Estrella i la rotonda de la CV-50, on arranca el canal de les Basses. Una obra que amb l’expropiació dels terrenys s’eleva a 1,5 milions d’euros aproximadament.

D’altra banda el consistori local pretén vincular a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i a la Direcció General de l’Aigua perquè canalitze, amb gabions, el barranc de la Casella des del tram que passa junt a l’empresa Amcor fins la desembocadura en el Xúquer on es troba el mirador. També reclama a la confederació que modifique la confluència amb el Casella amb una connexió més suau amb el Xúquer per facilitar el pas de l’aigua.

Inundabilitat dels barrancs

La Junta de Govern ha aprovat esta setmana la contratació de dos estudis; el primer amb la Universitat de València, perquè estudie la inundabilitat dels barrancs, Estrelles, Fosc, Gracia Maria i el de l’Arena, junt els efectes que produiria el Canal Interceptor. El segon amb la firma, Ingeniería y Promociones Bellver SL, pretén averiguar la inundabilitat dels barrancs Casella i Estret i «la seua simultaneitat amb les aportacions del barranc Estrelles i les crescudes del riu Xúquer».

Alzira ha recorregut a experts per tal que els seus estudis «avalen les propostes de l’ajuntament davant les institucions» segons assenyala a Riberaexpress el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, qui confia en els fons europeus que arribaran a la Comunitat Valenciana per enllestir estes importants infraestructures hidràuliques per evitar o reduir les inundacions en els barris més pròxims de la ciutat.

Riberaexpress