Dia Internacional de Conscienciació contra el soroll

0
186
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha catalogat la contaminació acústica com el segon major problema mediambiental a Europa, després de la contaminació de l’aire per partícules, ja que provoca estrès, problemes de somni, afecció de les capacitats cognitives, malalties cardiocirculatòries, etc. etc.
 
Per això, l’OMS recomana reduir el soroll en les zones urbanes per baix dels 53 dB durant el dia i 45 dB a la nit.*
 
I ací l’Ordenança Contra el Soroll, aprovada en 2008**, diu:
Article 9. Valores límit de soroll en l’ambient exterior. 1. Cap activitat o instal·lació transmetrà a l’ambient exterior nivells sonors de recepció superiors als indicats en la següent taula en funció de l’ús dominant de cada zona: Nivells de recepció externs. Nivell sonor dB(A): Dia (de 8:00 a 22:00 h) / Nit (de 22:00 a 8:00 h): Sanitari i docent 45 / 35  Residencial 55 / 45
 
Doncs bé, segons l’informe Alzira Avança, publicat pel mateix Ajuntament, eixos nivells es superen pràcticament en tota Alzira:
Per això ara estan ficant una pantalla acústica que reduirà el soroll de la CV-50 als barris del S. Una correcció imprescindible que ens va a costar a tots, per mig de la Conselleria, 837.762 €.
 
Malgrat tot, seguixen fent soroll impunement la dotzena de moters i algun cotxer que circulen a qualsevol hora i per qualsevol barri, amb els tubs d’escapament trucats amb ressonadors, superant els 80 dBA quan acceleren, tal i com es pot vore a estos vídeos gravats ací:
 
La nostra pregunta hui, Dia Internacional Contra el Soroll, és: Després d’invertir eixos 837.762 € en les pantalles acústiques, l’Ajuntament seguirà deixant que circulen impunement pels nostres carrers els moters/cotxers tan sorollosos?