Més Compromís lamenta que el govern d’Algemesí no consulte els veïns la reforma del parc

0
180

 

Lorena Calatayud: «Ensenyar un projecte ja tancat no és haver fet un projecte participatiu. La participació ha de ser prèvia i no posterior»  

 

L’ajuntament d’Algemesí ha aconseguit una subvenció de Conselleria de 500.000 € anomenada “Reconstruin Pobles”, per a realitzar una reforma de l’últim tram original  de l’emblemàtic Parc Salvador Castell. Aquesta subvenció es va concedir a Algemesí en base a una memòria de necessitats com és la reposició del paviment, la sustitució d’arbrat, la sustitució de papereres i altre tipus de mobiliari.

Un dels criteris tècnics-socials de pes de la Conselleria d’habitatge i arquitectura bioclimàtica era:  “que los proyectos contemplen procesos participativos en su diseño”.

Paradoxalment en eixa línia de subvenció primava la participació però  crida l’atenció que no ha existit cap procés de participació, així i tot la Conselleria ha donat la subvenció, cosa que ens alegra.

A més a més ara la reforma va a consistir en altres actuacions no previstes inicialment i per això la reforma ascendeix a 1.068,00 euros.

Però ni després de rebuda la subvenció  han sigut capaços de recollir cap aportació de la ciutadania. De fet el projecte ja està elaborat i els veïnat no ha pogut aportar cap proposta. Com és evident una vegada elaborat el projecte poc podrà recollir-se de les aportacions ciutadanes i si les fan sols podran ser aportacions secundaries .

Es més, la nul·la voluntat de transparència i participació ha quedat en evidencia altra vegada,  quan els membres del govern ha votat en contra una moció de MÉS COMPROMÍS PER ALGEMESÍ en la Comissió Informativa i que anava en eixe sentit, que es donara veu als veïnat del Parc i a la ciutadania per a entre totes i tots donar solucions a la zona del Parc.

El que queda clar és que el govern no vol satisfer les necessitats dels veïns de la zona, sinó que lúnic objectiu és aplicar el rodillo per al que a ells els interessa.

Hui en dia qualsevol reforma ha de tindre en compte que és una zona amb un gran nivell de contaminació acústica, i ha de tindre en compte:

  1. La opinió dels veïns i veïnes.
  2. Estar elaborat el projecte des de una perspectiva de gènere.
  3. Donar solució als problemes de contaminació acústica

 

El que no és possible és fer una reforma que acabe agreujant eixos problemes que és el que passà en la última reforma que es va fer, perquè més que un parc es va fer un sequer o un  pseudorecinte firal.

Exigim a l’equip de govern, suposadament progressista, que deixe de banda la vella política i  que pose en marxa un autèntic procés participatiu que vaja molt més enllà de posar-los un power en il·lustracions on ja no hi ha cabuda de cap aportació.

Esta vist que la transparència i la participació ciutadana no és el fort del govern d’Algemesí.

 

Lorena Calatayud

Portaveu del Grup Municipal Més Compromís per Algemesí