L’Hospital d’Alzira rep una donació de 14 butaques de teràpia d’una associació de Sueca

0
238

L’Hospital de la Ribera rep una donació de 14 butaques de teràpia de l’associació ADOPS-Pacients de Càncer de Sueca

 

  • S’han instal·lat a l’Hospital de Dia Oncològic, on uns 40 pacients al dia reben el seu tractament de quimioteràpia

 

  • Les butaques han suposat una inversió de prop de 25.000 euros, que han estat recaptats a través de diverses iniciatives dutes a terme sota el lema #SillonesMolones

 

L’Hospital Universitari de la Ribera ha rebut una donació de 14 butaques de teràpia per part de l’associació ADOPS- Pacients de Càncer de Sueca.

 

Esta donació, de mans de la presidenta d’ADOPS, Rosa Sanz, ha estat rebuda aquest matí per la gerent de l’Hospital de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, qui ha estat acompanyada d’altres membres de l’Equip Directiu del centre hospitalari, així com de responsables del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital d’Alzira.

 

Les butaques s’han instal·lat a l’Hospital de Dia Oncològic del centre alzireny, on uns 40 pacients al dia reben el seu tractament de quimioteràpia.

 

Amb una inversió de prop de 25.000 euros, les butaques són fruit de les iniciatives benèfiques i solidàries que l’associació ADOPS ha dut a terme en els últims dos anys sota el lema #SillonesMolones.

 

Es tracta de 14 butaques ergonòmiques, dotades de quatre motors, comandament individual per al pacient, sistema de posició d’emergència en 12 segons i taula auxiliar, “amb la finalitat que els pacients oncològics puguen suportar millor les sessions de quimioteràpia”, ha assenyalat Rosa Sanz, qui ha afegit que “per a un pacient oncològic, l’Hospital de Dia és on comença la seua vida perquè, cada sessió de quimioteràpia que rep, és una possibilitat més d’estar lliure de la malaltia”.

 

Sanz ha destacat “la importància que el pacient es trobe en un ambient còmode quan rep les seues sessions de tractament” i, en este sentit, ha afirmat que “des d’ADOPS continuarem treballant per completar el projecte #SillonesMolones amb la instal·lació d’un braç amb dispositius multimèdia en cada butaca, de manera que el pacient puga gaudir d’un moment d’esplai i oci mentre rep la seua sessió de quimioteràpia”.

 

Per part seua, la Dra. Liliana Fuster, ha agraït la donació de les butaques oncològiques “en nom de tots els pacients del centre hospitalari” i ha destacat “el paper inestimable que associacions de pacients, com ADOPS, desenvolupen a la comarca de la Ribera”.

 

“En este sentit –ha continuat la Dra. Fuster- des de les administracions sanitàries, moltes vegades, ens preocupem per oferir una correcta cura al pacient i perdem de vista que, tan important com la teràpia i la curació, és oferir-li-la en un entorn confortable, que li faça més suportable el seu pas pel centre hospitalari”.

 

Esta donació és una mostra més de la col·laboració mútua que l’associació ADOPS i l’Hospital Universitari de la Ribera desenvolupen, des de fa diversos anys, amb la finalitat d’ajudar al pacient oncològic en l’abordatge de la seua malaltia.

 

Cal recordar, en este sentit, que l’Hospital d’Alzira ha diagnosticat en 2020 més de 700 casos de càncer.