Més de 800 dibuixos es presenten al Concurs La Fallera d’Alzira

0
115
L’alcalde Diego Gómez amb els regidors Alfred Aranda, Letícia Piquer i Xavi Pérez davant els dibuixos presentats

La Regidoria de Cultura ha lliurat els premis del concurs La fallera de la Casa de la Cultura

  • L’exposició de les obres presentades es podrá visitar fins el 8 de maig

 

 

Ahir per la vesprada va tindre lloc l’acte de lliurament de premis del Concurs de pintura i la inauguració de l’exposició dels dibuixos que estarà ubicada a la Casa de la Cultura.

 

La Regidoria de Cultura en col·laboració amb la Regidoria d’Educació i Infància han lliurat els 21 premis atorgats en este concurs que tenia com a objectiu decorar la figura fallera que ocupava l’entrada de la Casa de la Cultura.

 

S’hi han presentat 840 dibuixos realitzats per alumnes de 1r a 6é de primària, d’Educació Especial i de participació lliure. Els estudiants han pintat el dibuix de la figura de la fallera de dos metres, dissenyada i fabricada per David Boluda, que serà pintada per l’alumnat i pel professorat de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques.

 

El jurat format per Alfred Aranda, Regidor de Cultura, Elisa Torremocha, directora de la Casa de la Cultura i Lambert Penalba, director de l’EMAP han lliurat un diploma a tots els guardonats. Els guanyadors dels huit premis han rebut una figureta de la fallera, pintures i un llibre; els finalistes, material de dibuix i un llibre.

També han atorgat una menció especial al dibuix d’una fallera que rendeix un homenatge al personal sanitari i un premi per al nom de la figura de la fallera, triat per sorteig, que és Amparito.

 

Primers premis:

 

1r curs: Ainhoa Hernández Boluda (La Purísima), 2n. Andreu Palomares Giménez (Federico García Sanchiz), 3r. Anna Valera Maruenda (Tirant lo Blanc), 4t. Leire Ferris Candel (Federico García Sanchiz), 5é. Lidia Requena Blasco (Alborxí), 6é. Carlos Soares Expósito (La Purísima), Andrei Gognza (CPCEE Carmen Picó), Martina Bàguena Valero (participació lliure),  Zoila Montalvà Boluda (menció especial) i Amparo (pel nom de la fallera CC).

 

A l’acte de lliurament han assistit, entre altres l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el Regidor de Cultura, Alfred Aranda, la Regidora d’Educació i Infància Maria Calvo, el regidor de Festes, Xavi Pérez, Leti Piquer, regidors de Joventut i representants dels centres educatius.

 

L’exposició estarà oberta fins el dia 8 de maig. Cal destacar la qualitat de les obres així com la varietat de les tècniques decoratives emprades.

 

El Regidor de Cultura Alfred Aranda ha manifestat el seu agraïment als  centres educatius per participar en este concurs que ha demostrat la creativitat dels xiquets i les xiquetes i també la seua estima per la festa fallera tan viva i arrelada a la nostra ciutat.

 

Amb esta activitat, que aglutina participació i creativitat, hem volgut mostrar la nostra solidaritat amb els oficis relacionats amb les falles i que estan afectats per la crisis sanitària.

ACTA DEL CONCURS DE PINTURA

LA FALLERA DE LA CASA DE LA CULTURA

 

Reunit a la Casa de la Cultura d’Alzira el dia 13 d’abril de 2021, el jurat del Concurs de pintura organitzat per la Regidoria de Cultura i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació, LA FALLERA DE LA CASA DE LA CULTURA, constituït pel regidor de Cultura Alfred Aranda i Mata, el director de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques Lambert Miquel Penalba Olivares i la directora de la Casa de la Cultura Elisa Torremocha Sifre, procedeix a la selecció de les obres guanyadores i de les obres destinades a l’exposició.

 

Una vegada examinades les 840 obres presentades, el jurat acorda per unanimitat atorgar els següents premis:

 

Finalista del curs de 1r de primària a

ALEXIA QUINTANAR ENGUIX alumna del col·legi Federico García Sanchiz

 

Premi del curs de 1r de primària a

AINHOA HERNÁNDEZ BOLUDA  alumna del col·legi La Purísima

 

2n Finalista del curs de 2n de primària a

VAIDA AMPOUMET ANSU alumna del col·legi Gloria Fuertes

 

1r Finalista del curs de 2n de primària a

MAURO RAMÓN BISBAL alumne del col·legi Alborxí

 

Premi del curs de 2n de primària a

ANDREU PALOMARES GIMÉNEZ alumne del col·legi Federico García Sanchiz

 

2n Finalista del curs de 3r de primària a

SALSABIL ABBISI, alumna del col·legi Pintor Teodoro Andreu

 

1r Finalista del curs de 3r de primària a

JAVIER TARANCÓN JIMÉNEZ,  alumne del col·legi  Blasco Ibáñez

 

Premi del curs de 3r de primària a

ANNA VALERA MARUENDA, alumna del col·legi Tirant lo Blanc

 

Finalista del curs de 4t de primària a

LEYRE RUIZ HERNANDO, alumna del col·legi Blasco Ibáñez

 

Premi del curs de 4t de primària a

LEIRE FERRIS CANDEL, alumna del col·legi Federico García Sanchiz

 

2n Finalista del curs de 5é de primària a

WISSAL KHALKHAL EL HADUDANI alumna del col·legi Tirant lo Blanc

 

1r Finalista del curs de 5é de primària a

MAR MORENO LÓPEZ alumna del col·legi Blasco Ibáñez

 

Premi del curs de 5é de primària a

LIDIA REQUENA BLASCO alumna del col·legi Alborxí

 

Finalista del curs de 6é de primària a

MAR CUCARELLA PIERA alumna del col·legi Alborxí

 

Premi del curs de 6é de primària a

CARLOS SOARES EXPÓSITO, alumne del col·legi La Purísima

 

Finalista del C.P.C.E.E. Carmen Picó

LUÍS SERRA

 

Premi del C.P.C.E.E. Carmen Picó

ANDREI GOGNZA

 

Finalista de la modalitat de Participació lliure

IVANA SELFA

 

Premi de la modalitat de Participació lliure

MARTINA BÁGUENA VALERO

 

Així mateix, el jurat, ha decidit atorgar una Menció Especial a un dels dibuixos presentats per la seua qualitat i per les referències al treball del personal sanitari en esta pandèmia. La menció ha estat atorgada a ZOILA MONTALVÁ BOLUDA.

Finalment, el jurat ha volgut valorar l’alta participació que ha registrat el concurs, la gran qualitat de molts dels treballs presentats i traslladar la felicitació als guanyadors i guanyadores i a totes aquelles persones que, amb il·lusió, han participat.