La Generalitat allarga fins les 10 de la nit l’horari de l’hostaleria i el comerç

0
211

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat esta vesprada que a partir del pròxim dilluns dia 26 es prolongarà l’horari de l’hostaleria, la restauració fins les 10 de la nit coindicint amb el toc de queda. Encara que mantenint el 30% a l’interior d’estos establiments, amb el 100% a les terrasses amb 6 persones per taula com a màxim.

Fí del tancament perimetral

També podrà tancar a les 22 hores el comerç, mentre la capacitat d’espectadors per a les activitats culturals, en cines, teatres i auditoris, s’ampliarà del 50% al 75%. La resta de mesures vigents es prolonguen 15 dies més. Ara bé Puig ha assegurat que el pròxim 9 de maig finalitzarà l’actual tancament perimetral de la Comunitat Valenciana.

Puig ha demanat que no hi haja «cap relaxació» donat que el coronavirus encara està ací i per tant «cal ser prudent mentre no hi haja una vacunació massiva». Ara bé el màxim dirigent del Consell s’ha mostrat satifet perquè «els valencians han fet els deures», fins el punt «de ser una de les regions europees menys afectades, actualment, per la pandèmia».

1 de cada 5 valencians ja està vacunat

A este especte ha indicat que els 40 casos per cada 100.000 habitants de la Comunitat «és sis vegades inferior a la mitjana espanyola (232)». A  més ha indicat que «1 de cada 5 valencians ja està vacunat», destacant que els majors de 80 anys han rebut les dos dosis en un 80%, en una vacunació que ha qualificat com «àgil, segura i eficient tot i no disposar encara de totes les dosis necessàries».