Alzira recupera el projecte de la Residència Sant Judes i el Punt de Trobada Familiar

0
359
Solar cedit per l’ajuntament on es construirà la Residència Sant Judes

La presidenta de l’associació ADISPAC, Maruja Sánchez i el directiu i històric impulsor del projecte, Xavier Cantera, han mostrat hui la seua «il.lusió i satisfacció» per incloure el Pla Convivint de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la contrucció de la Residència Sant Judes en Alzira per a persones amb diversitat funcional.

«Ens il.lusiona molt que l’Ajuntament i la Generalitat duguen endavant este projecte que ajudarà a que els nostres xavals s’integren i gaudisquen d’una vida més plena», segons la presidenta.
Serà com un hotelet
Mentre Cantera considera que «s’ha fet justícia» després que ADISPAC promoguera el projecte a partir de l’any 2006. «Ningú ens va fer cas, sols l’Ajuntament va cedir la parcel.la a l’associació, fins ara mai s’havia inclòs la residència en els plans del Consell».
El veterà directiu assegura que «el nostre projecte complix amb totes les exigència de la conselleria encara que deuran fer-se només algunes modificacions tècnicques», d’un projecte que va redactar en 2009 l’aleshores l’arquitecte, ja desaparegut, Pasqual Vernich. «És perfecte, serà com un hotelet de 30 places» ha afegit  mostrant la seua plena satisfacció Xavier Cantera per fer realitat una aspiració de fa 15 anys.
Per la seua part l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha resaltat que tant la Residència com el Punt de Trobada Familiar que tornarà desu anys després a la capital comarcal, «donen resposta a les necessitats de les persones i seran gestionades per la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives».
Una de les primeres infraestructures del Pla Convivint
Mentre la regidora de Serveis Social, Marina Mir, ha anunciat que «presentarem en breu el projecte redactat fa uns anys a la conselleria», després de resaltar la «lluita incansable de les famílies i directius d’ADISPAC. Mir considera que la residència Sant Judes serà «una de les primeres infraestructures que enllestirà la Generalitat del Pla Convivint» en comptar amb el solar i estar ja redactat el projecte.
D’altra banda l’Ajuntament busca, a hores d’ara, l’espai adient per albergar el Punt de Trobada Familiar que evitarà a les famílies desestructurades de la comarca traslladar-se fins a Gandia. L’alcalde considera que «serà una realitat durant esta legislatura», arran les converses que han mantingut amb la directora general de l’Infància.
Les dos infraestructures socials es faran a Alzira, dins del pla Convivint 2021-2025, de la Generalitat Valenciana que s’encarregarà de gestionar-les, una vegada haja cedit l’Ajuntament els corresponents espais municipals.