L’Associació Murta i Casella organitzarà rutes botàniques pel paratge

0
390
Juan Carlos Benedito, Rubén Pastor i Juan Iñigo impulsors de la nova associació
La vall de la Casella en un acte organitzat per l’associació Interpreta Natural
El monestir de la Murta amb la Torre dels Coloms

L’Associació Murta i Casella té previst organitzar, en breu, distintes rutes botàniques des tinades a menuts i majors, amb grups reduïts, per tal de donar a conèixer l’exuberant flora i fauna d’este paratge natural d’Alzira.

La directiva d’esta entitat ecologista, recent constituïda, organitzarà, a més xarrades, campanyes divulgatives i de formació sobre la natura per a escolars, exposicions, tallers, jornades en torn a la natura i el patrimoni natural, històric i cultural, junt a concursos de fotografies de tots els paratges naturals alzirenys, a més d’articles de divulgació, entre altres amb l’objectiu de «sensibilitzar i posar en valor el patrimoni natural de la capital de la comarca.

Defensa i millora del medi ambient

L’associació, presidida per Salvador Iñigo, naix de la iniciativa d’un col.lectiu d’alzirenys sensibilitzats «en la defensa i millora del medi ambient». El seu àmbit és el terme municipal d’Alzira «és a dir tots i cadascun dels nostres paratges naturals com la serra de la Murta i la de les Agulles que arranquen des de la Muntanyeta del Salvador i envolten les valls de la Murta, la Casella i d’Aigües Vives, a més de les muntanyes de la Garrofera», segons els seus impulsors, Juan Iñigo, Rubén Pastor i Juan Carlos Benedito.

A hores d’ara dos membres fundadors de Murta i Casella, Salva Iñigo i Aurelià Lairón es troben preparant una interesant publicació sobre la botànica i la història de la Muntanyeta del Salvador. També treballen en una web interactiva i tenen previst enllestir tasques destinades a millorar el paratge com «refer senyals i eliminar les pintades de l’Ouet».

Les línies d’actuació que pretén treballar l’associació Murta i Casella són les següents:

Línia d’activisme medi ambiental

 Fer força per avançar amb la protecció i la gestió integral del conjunt del LIC “Serra de Corbera i les Agulles”

  • Denunciar les agressions a l’ecosistema forestal, als senders i al patrimoni arqueològic de les nostres muntanyes.
  • Fomentar l’agricultura ecològica i sostenible en les valls, sobretot en les parcel·les lindans al paratge per a lluitar contra l’abandó dels camps de cultiu.
  • Fer accions de custòdia del territori per a fomentar la gestió forestal i millorar la recuperació dels nostres boscos en les parcel·les forestals que presenten una deficient sanitat vegetal.

 Línia de sensibilització i posada en valor del patrimoni  natural

 Xarrades , conferències, projeccions d’ecologia i medi ambient.

  • Campanyes formatives, divulgatives i de conscienciació sobre la natura, per a escolars.
  • Exposicions, mostres i tallers.
  • Jornades en torn a la natura, patrimoni natural, històric i cultural.
  • Edició de publicacions, llibres i fullets.

Línia de col·laboració i compartiment del coneixement

  • Col·laboració amb les entitats públiques o privades per a la consecució de projectes.
  • Col·laboració amb altres organismes, entitats i associacions de la localitat i comarques, que tinguen finalitats similars.