Alzira ultima l’arener en el barranc Fosc que evitarà l’entrada de terra als barris pròxims

0
302
En esta zona a’alçarà un mur que conduirà les escorrenties de l’Estrela cap el camí dels Pescadors

L’Ajuntament d’Alzira ultima estos dies la construcció d’un arener en l’últim tram del barranc Fosc que desemboca en el clavegueram del carrer Josefina Fernández, una de les obres provisionals que, està realitzant, conjuntament, amb Aigües de València per minimitzar les inundacions als barris de Venècia i l’Alquenència durant els episodis de fortes pluges.

L’arener té com objectiu retindre la terra que arrosseguen els barrancs des de les muntanyes, per evitar que entre en el clavagueram de la ciutat, permitint que passe només l’aigua de les escorrenties. En el centre del mur s’instal.larà un tub que conduirà les aigües fins el col.lector i en la seua part inferior, com es pot comprovar en la imatge, hi han uns menuts sobreixidors, mentre l’arena quedarà retinguda en el barranc sense que puga arribar al clavegueram i per tant als carrers dels barris més pròxims.

A més l’obra, pressupostada en uns 100.000 euros, contempla l’execució d’un mur en el barranc de l’Estrela, l’eliminació de la rampa d’accés al camí dels Pescadors i el recreiximent de trams perimetrals dels murs que linden a este vial en el que desemboquen els barrancs de l’Arena, Gracia Maria, l’Estrela i el Fosc.

 

 

 

Els últims episodis de pluges han afectat les zones de l’Alquenència i Venècia degut al desbordament del barranc Fosc, ja que és l’encarregat d’arreplegar les aigües que baixen des de la urbanització del Racó, a més de l’aigua que li aporta el barranc de l’Estrela que recull la provinent de la urbanització del Respirall, produint la baixada de les aigües embravides que acaben inundant l’entramat urbà.

L’obra iniciada hui preveu evitar que l’aigua acabe en estes zones urbanes, per a la qual cosa es va a procedir a l’eliminació de la rampa d’accés al camí Pescadors; execució d’un mur en el barranc de l’Estrela; la instal·lació d’un arener i d’una infraestructura reguladora del cabal del barranc Fosc; així com el recreixement de trams perimetrals de mur.