La conselleria construirà en Carcaixent un Centre per a Malalts Mentals Crònics

0
229
  • El Pla Convivint de la Generalitat presentat ahir es contempla la creació d’esta nova infraestructura de caràcter residencial

Carcaixent comptarà amb un nou Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM), segons s’estableix al Pla “Convivint” d’Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana 2021-2025, que va presentar ahir la vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra.

L’anunci es precedeix de la visita, la setmana passada, de Xavier Uceda, Secretari Autonòmic de Planificació i Organització del Sistema i Enric Juan, Director general d’Infraestructures de Serveis Socials a Carcaixent on es van valorar diferents possibilitats per ubicar infraestructures sociosanitàries de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a Carcaixent. En concret, es van visitar diversos solars de titularitat municipal; així com l’Hort del Mirador, propietat de la Generalitat.

El Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM) serà un centre residencial comunitari, destinat a persones amb malalties mentals cròniques. La regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, qui ja venia treballant amb la Direcció General d’Infraestructures de Serveis Socials en qüestions relatives a aquest programa de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, explica que “serà un centre específic que es coordinarà amb l’actual CRIS i Centre de Dia que gestiona la Fundación Manantial, i on es prestarà atenció a persones adultes que no poden viure a soles però que tampoc requereixen d’estar hospitalitzades”. Tindrà una capacitat d’entre 20 i 40 persones, i prestarà un servei d’allotjament i rehabilitació psicosocial enfocada cap a la millora de l’autonomia personal i social per a la normalització i integració comunitària.

Teresa Oliver ha destacat que «és tracta d’una molt bona notícia pel que suposa de reforç de Carcaixent com a ciutat especialitzada en l’atenció de la salut mental. A Carcaixent comptem ja amb diversos recursos sociosanitaris que garanteixen una atenció digna i de qualitat, però les necessitats tant a la localitat com a la comarca són importants i l’Ajuntament farà tot allò que estiga en la seua mà per seguir avançant en esta matèria, en este cas coordinant-se amb la Conselleria, fent les gestions i disposant els recursos que siguen necessaris”.