El Pla Convivint recupera la residència per a persones amb diversitat reclamada per Alzira

0
347

El Pla Valencià d’Infraestructures per a Serveis Socials, «Convivint», per al periode 2021-2015, que han presentat hui el president de la Generalitat Ximo Puig i la consellera i vicepresidenta Mónica Oltra, contempla distintes residències i centres de dia en diversos municipis de la Ribera.

El Pla Convivint contempla una inversió de 561 milions d’euros per a 247 actuacions que generarà 6.600 places públiques de serveis socials i la generació de 3.500 nous llocs de treball.

Pel que fa a la nostra comarca destaca la construcció d’una residència en el capítol d’infraestructures noves per a persones amb diversitat funcional. Fons municipals estimen que a bon segur recuperarà l’antiga iniciativa de l’associació ADISPAC de construir la residència per a discapacitats  Sant Judes, en una parcel.la municipal ubicada en la plaça del mateix nom que requeria una inversió de 2,4 milions. La falta de suport del Consell provocà que la directiva d’esta entitat tornara la titularitat del solar a l’Ajuntament l’any 2018 on estava prevista, des de feia una quinzena d’anys, la construcció de 4 plantes i un àtic amb un total de 1.800 m2.

En el capítol d’infraestrutures noves per a persones majors dependents la conselleria de Polítiques Inclusives i Igualtat construirà centres de dia en les localitats de Castelló, Guadassuar, La Pobla Llarga, Alginet, Cullera, Sueca i Albalat de la Ribera. A més d’una residència-centre de dia en Gavarda.

En Carcaixent i Favara contempla este ambiciòs pla, infraestrucres noves per a persones amb malaltia mental.

I per últim en instal.lacions noves destinades a la infància i l’adolescència es contempla  Punts de Trobada Familiar en Alzira i Sueca, a més de dos centres de dia d’inserció sociolaboral en la Ribera Alta i en la Baixa.

El Pla Convivint, que s’ha presentat hui dijous al Palau de la Generalitat, pretén que la ciutadania dispose d’un recurs públic diürn a vint minuts màxim de casa i un de residencial a trenta minuts. També, que en cada departament hi haja, almenys, una instal.lació de cada tipologia (majors, diversitat funcional, salut mental i infància).

Les actuacions que contempla, repartides per totes les comarques valencianes, estan dirigides a les persones majors o amb diversitat funcional,  així com a víctimes de violència masclista i de menors.

El programa, el primer d’infraestructures del sistema públic valencià és finançarà a través de diverses vies: amb fons propis de la Generalitat, mitjançant ajudes europees i també amb les aportacions municipals.