Més Compromís critica l’eliminació de tres pistes per construir una piscina en Algemesí

0
290

L’equip de govern deuria escoltar a la ciutadania i no governar a colp de majoria

Eliminen tres pistes esportives per a construir una piscina en el poliesportiu: Demanem una consulta ciutadana i que l’equip de govern escolte al poble. 

 

El govern d’Algemesí ha decidit, amb la seua majoria absoluta, construir una piscina descoberta en plena pandèmia i a més a més la ubicació escollida ha sigut el poliesportiu. Al poliesportiu no hi ha lloc per a la piscina, per això eliminaran tres pistes esportives, la de pàdel, la de basquet i la handbol per a fer-ho possible. El projecte està quantificat amb 1.850.000 €.

Més Compromís portava al seu programa electoral la construcció de la piscina però considerem que les circumstàncies han canviat i estem travessant una crisi socio-econòmica  a causa de pandèmia i cal repensar les coses. Cal centrar tots els recursos en impulsar la recuperació econòmica i intensificar les polítiques socials, ara és necessari fer polítiques ajudar a les persones que han estat sacsejades per aquesta pandèmia.

Han estat moltes veus, usuaris del poliesportiu i persones de renom en el món esportiu  que no veuen en bons ulls la ubicació d’una instal·lació d’esplai dintre d’una instal·lació esportiva, a més a més considerant la eliminació de tres pistes esportives. Però el govern no vol escoltar i s’escuda dient que és l’opció més econòmica i ràpida. Els dona igual la idoneïtat del lloc, si interferirà en el desenvolupament de l’esport o si ha de destruir tres pistes esportives. Algemesí té més terrenys on es podia ubicar la piscina sense necessitat de perjudicar al poliesportiu.

Consulta ciutadana

Considerem que no escoltar al poble és una greu errada i demostra la més absoluta prepotència i falta de respecte a la ciutadania.

Hem presentat una moció al plenari, demanant una CONSULTA CIUTADANA per a fer participar als ciutadans i ciutadanes i que puguen respondre a dos qüestions: Primera, si estimen que hui en dia és un bon moment per a construir una piscina d’estiu i segon si consideren que el poliesportiu és el millor lloc per a ubicar-la.

En la moció hem demanat que per a fer la l’esmentat procés participatiu es compte amb un equip tècnic i que s’informe de les diferents opcions per a la construcció de la piscina; llocs per la seua ubicació i costos, així com el temps d’execució les diferents opcions.

La participació ciutadana és un dels eixos del Bon Govern i  junt a la transparència conformen noves formes de fer política. Si psoe i esquerra unida no accepten aquest repte d’escoltar a la ciutadania, tindrem clar que continuarà governant a colp de majoria absoluta i fent vella política.

Lorena Calatayud Ruiz

Portaveu de Més Compromís per Algemesí