Alzira instal.la maceters amb arbres i jardins xeròfils en Tulell

0
134
L’Ajuntament d’Alzira està instal.lant jardineres amb arbres en l’avinguda de la Comunitat Valenciana ubicada al sector Tulell on la regidoria de Serveis Urbans està sustituïnt la gespa natural per artificial amb l’objectiu d’estalviar aigua.
El consistori té previst, a més instal.lar en distints trams de l’avinguda jardins xeròfils que requerixen molt poca aigua, amb espècies com aloe vera, plantes aromàtiques i cactus entre altres.
El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, assegura que era necessari eliminar la gespa natural «donat que l’aigua del reg es filtra a l’aparcament soterrani«. I assenyala que «en el seu dia no es plantaren arbres en Tulell i ara estem plantant els primers encara que siga amb maceters».
Ciutat més sostenible
Esta àrea municipal pretén «canviar la imatge i sobretot eliminar el consum d’aigua per a aconseguir una ciutat més sostenible». I afegix «anem a seguir amb estes transformacions en els següents trams amb espècies de baix consum d’aigua, realitzant espais de jardins xeròfils, que la seua principal característica és que el seu disseny es compon de plantes especialment adaptades al baix consum d’aigua».
Pascual rebutja les crítiques del PP de «sustituir les zones verdes per plàstics, quan ells foren els primers en psoar plàtics a les rotondes» i resalta el seu projecte de «fer una Alzira més sostenible».