Condemnen a 4 anys de presó a un majorista per estafar a 10 agricultors

0
324

L’acusat, gerent d’una empresa, va estafar 109.000 euros a deu agricultors durant la campanya de la collita de cítrics i fruites de 2017-2018

La secció primera de l’Audiència Provincial de València ha condemnat un home, majorista de fruita, a quatre anys de presó per enganyar deu agricultors en operacions de compravenda de collites, i també per quedar-se amb 220 caixes de plàstic d’un dels perjudicats.

L’home ha sigut condemnat per un delicte continuat d’estafa i un delicte de furt i, a més de la pena de presó, se li ha imposat el pagament d’una multa de 1.080 euros i una indemnització de més de 109.000 euros a les víctimes.

Durant la celebració del juí oral -el passat 16 de març- l’ara condemnat es va comprometre a fer front a aquesta indemnització en el termini de quatre anys, a raó de 2.275 euros al mes, tal com es desprén de la sentència de conformitat.

Estafa durant la campanya 2017-18

Les estafes van ocórrer durant la campanya de la collita de cítrics i fruites de 2017-2018 quan l’acusat, gerent d’una empresa dedicada a la comercialització en gros de fruites i verdures, va concertar directament amb una desena d’agricultors la compra de les seues taronges i d’altres fruites. Ho va fer mitjançant contractes verbals.

Després d’aquests acords, l’home anticipava als llauradors una xicoteta quantitat en metàl·lic dels diners acordats i començava a collir les taronges, mandarines, bresquilles, prunes i albercocs directament del camp. A continuació, venia la mercaderia a Mercavalència, en la tira de comptar.

El condemnat es va quedar amb els diners obtinguts amb aquestes vendes i mai va arribar a pagar als productors els imports íntegres de les collites. El total dels diners estafats als deu llauradors va superar els 109.000 euros. A un d’ells, que li havia permés l’ús d’un magatzem que tenia en la seua finca, a la localitat de Rafelguaraf, per a guardar la fruita, li va sostraure 220 caixes de plàstic de taronja, valorats en 1.620 euros. La sentència dictada per l’Audiència és ferma i no hi cap recurs.

ÀPUNT NTC