Es podran reunir dos grups de convivents a partir del 12 d’abril

0
128

El president del Consell, Ximo Puig, ha explicat aquest dijous 8 d’abril les restriccions que hi haurà en la Comunitat Valenciana entre el 12 d’abril i el 25 d’abril, quasi dues setmanes abans de la data en la qual finalitza l’estat d’alarma a Espanya, que serà el moment en el qual es restabliran els drets fonamentals i decauran algunes de les mesures imposades des de fa 6 mesos, com el toc de queda o el tancament perimetral.

Les mesures que s’han aprovat en la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant el Covid en la desescalada entraran en vigor a les 00.00 hores del 13 d’abril de 2021, per la qual cosa encara no afecten la celebració del Dia de la Mare, i són les següents:

Les tres noves mesures
Puig ha anunciat les tres principals novetats:

1. Dins de les cases, en l’àmbit privat, es permetrà la reunió de dos grups de convivents.

2. En l’àmbit públic s’amplia de quatre a sis les persones que es podran reunir al carrer i a l’aire lliure, de tal forma que es podran formar taules de mitja dotzena de persones en els bars i restaurants. També es permet la pràctica d’esport en grups de sis persones. Les terrasses mantenen el 100% de la seua capacitat i a l’interior es pot ocupar el 30%.

3. Es flexibilitzen les condicions per a visitar les residències immunitzades, ja que la majoria de residents i professionals que treballen en elles estan ja vacunats.

Toc de queda i tancament perimetral
La resta de mesures, com el tancament perimetral i el toc de queda, queden vigents tal com estan en l’actualitat. Això afecta també a altres restriccions vigents fins al moment, com els horaris comercials i de la restauració o els aforaments, i que seran publicades en el DOGV pròximament.

D’aquesta manera:

– Es manté el confinament perimetral en la Comunitat Valenciana, encara que es permet la mobilitat entre València, Alacant i Castelló.

– Es manté la limitació de mobilitat nocturna entre les 22 i les 6 hores.

– Es mantenen els horaris comercials: obert fins a les 20 hores.

– Es manté el tancament dels bars i restaurants i l’hostaleria en general: a les 18 hores.

LP