Pascual: «El repartiment de l’herència complica la compra de la gasolinera d’Alzira»

0
304

«Els hereus no reconeixen el principi d’acord amb el propietari que va faltar»

«No volem expropiar l’estació de servici preferim arribar a un acord»

L’Ajuntament invertirá 90.000€ en la descontaminació i el desmuntatge de l’estació de servici 

El regidor de Serveis Urbans d’Alzira, Fernando Pascual, assegura que «el repartiment de l’herència de Francisco Cucarella ha complicat la compra de la gasolinera de l’avinguda Luis Suñer».

El consistori arribà, en el seu dia, a «un principi d’acord» amb el titular de l’estació de servici ubicada a l’avda Luis Suñer, consistent en una indemnització econòmica, però Cucarella va faltar poc després, per lo que el govern local tingué que renegociar amb la viuda i els tres fill del propietari. Segons Pascual els hereus «no reconeixen el principi d’acord» i en conseqüencia negocia amb els tres advocats que representen als hereus.

«No volem expropiar, preferim arribar a un acord» segons ha explicat Pascual a Riberaexpress que negocia «tant una compensació econòmica com la possibilitat d’una permuta amb una parcel.la municipal». El regidor de Serveis Urbans assegura que en els pressupostos municipals de 2021 hi ha una partida destinada a expropiar o a pagar la gasolinera i altra per a desmuntar-la, provisionades, de forma provisional, amb un euro cadascuna. Eixint així al pas d’un comunicat del PP on este partit polític manifesta que «no existix cap partida de despeses en el pressupost de 2021 que vaja destinada a esta zona».

Descontaminació i desmuntatge

L’Ajuntament d’Alzira té previst invertir 30.000€ en la descontaminació del subsol, a més d’altres 60.000€ en el desmuntatge de l’estació de servici i l’extracció dels tres dipòsits de carburant existents.

Ara bé l’executiu alzireny assegura que «esta zona de l’avda Luis Suñer mai més tornarà a albergar a una gasolinera, en estar catalogada com zona verda«. Fernando Pascual diu que, a hores d’ara, «continuen les negociacions amb els hereus» i que «l’acord beneficiarà el màxim possible al poble d’Alzira».

Els populars han reclamat hui a l’equip de govern que «done una solució definitiva a la gasolinera de l’avinguda Luis Suñer».

Clausurada en 2002

Esta estació de servici, ubicada en el centre de la ciutat, va ser clausurada l’any 2002 pel govern que presidia Pedro Grande davant les nombroses fugues d’hidrocaburs en estat líquid registrades, que foren denunciades pels veïns pels forts olors a gasolina que patien en els seus domicilis.

La gerència de l’empresa va reclamar a l’Ajuntament una indemnització de 2,6 milions d’euros en estar clausurada durant 3,5 anys, però el TSJ de la Comunitat Valenciana donà la raó a l’Ajuntament desestimant la demanda.

Cal recordar que els veïns de l’avinguda Luis Suñer guanyaren la batalla contra la gasolinera iniciada a principis de segle.