La ministra de Sanitat diu en València que «està a l’abats de la mà vacunar el 70% este estiu»

0
103

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat que cada dilluns d’aquest mes d’abril arribaran 1.200.000 dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer a Espanya i que la recepció dels diferents fàrmacs es multiplicarà per tres durant aquest trimestre.

Això significa, segons Darias, que «l’objectiu d’aconseguir el 70%» de la població vacunada «al llarg de l’estiu està l’abast de la mà». Una cosa a la qual també contribuirà l’arribada a partir del 15 d’abril d’al voltant de 300.000 dosi del nou preparat de Janssen que només precisa d’una injecció, 5,5 milions de vacunes durant el segon trimestre.

Així s’ha pronunciat la ministra després de mantindre una reunió a València amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Precisament, d’aqueixa remesa setmanal del preparat de Pfizer, la Comunitat Valenciana rebrà 125.000 dosi.

El procés d’immunització continuarà realitzant-se per grups d’edat, encara que, com a excepció, quan s’acabe d’inocular el fàrmac als majors de 80 anys, es començarà a vacunar, també, als pacients oncohematológics, trasplantats i dialitzats.

Preguntada per la petició del president de la Generalitat, Ximo Puig, perquè es liberalitzen les patents i poder produir més vacunes, Darias s’ha mostrat partidària de  deixar «marge» perquè ho estudie la UE i veure quina és la seua posició, encara que creu que és una possibilitat que «té les seues arestes» per la dificultat de transferir tecnologia entre empreses.