La gran floració reduirà la producció i el calibre dels cítrics en la pròxima campanya

0
212

La flor de taronger ompli estos dies amb el seu característic perfum les ciutats i termes de la Ribera amb una floració excesiva que requerirà d’una bona poda perquè les taronges de la pròxima campanya tinguen un bon calibre i qualitat.

El tècnic de la Cooperati Hortofrutícola d’Alzira -ALZICOOP-, Toni Soler, assegura que «la producció de l’any anterior marca la floració actual«, així advertix que «a menor producció, hi ha una major floració en la següent primavera», que és el que ocurrix enguany.

Les pluges de la primavera de 2020 «van podrir la flor minvant la producció citrícola en un 30%» explica Soler a Riberaexpress.

Major esporgà, menor fruta 

L’especial floració d’enguany provocarà «una major esporgà i per tant els arbres faran menys fruta, fet que provocarà que la producció de la pròxima campanya no siga excesiva» afegix el tècnic d’Alzicoop.

Este cicle de menor producció-major floració «sols es pot corregir amb una bona poda, perquè una poda forta lleva llenya de l’arbre, regula la quantitat de flor i la quantitat de fruta» assenyala Toni Soler.

El president de la cooperativa d’Alzira, Paco Clari, considera que «un bon llaurador és el que regula la producció i la floració per obtindre una quantitat mitjana». Ara bé el problema, segons Clari, es troba en que «els agricultors no poden gastar-se masa diners en fer una gran poda com requerix la gran floració d’enguany».