La Comunitat haurà injectat la pròxima setmana més d’un milió de vacunes

0
110

La Comunitat Valenciana haurà injectat la setmana que ve més d’un milió de dosi de vacunes contra el coronavirus. Ho ha anunciat aquest dissabte al matí el president Ximo Puig en una visita a Gandia, en la qual ha avançat que en pocs dies més el 15% de valencians hauran rebut, almenys, una dosi de la vacuna.

De fet, la immunització als majors de 80 anys ja està quasi acabada igual que la del personal sanitari, el de residències i les forces i cossos de seguretat de l’Estat. La setmana que ve es continuarà als menors de 80 anys i els de 65, que rebran la de AstraZeneca. Puig insisteix que el sistema està preparat per a la vacunació massiva encara que ara com ara no hi ha dosis suficients.

En concret, durant la setmana vinent s’administraran unes 224.000 dosis de vacunes (123.000 de Pfizer; 3.200 de Moderna i més de 97.000 de AstraZeneca), la qual cosa suposa el rècord de vacunes administrades en una setmana en la Comunitat.

Arribar al 9 de maig «en les millors condicions»

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la voluntat és arribar al 9 de maig, data en què decau l’estat d’alarma, «en les millors condicions possibles» i que fora possible alçar el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, però ha advertit que les restriccions s’han demostrat eficaces i fer prediccions és complicat.

Puig ha avançat que la setmana vinent el Consell realitzarà una primera avaluació de la situació, després de la Setmana Santa, si bé encara no es disposarà de les dades de 14 dies de la Pasqua.

«Continuarem amb la màxima prudència i sense generar falses expectatives -ha dit- perquè ara estem en una situació molt positiva gràcies a l’esforç de la societat i al procés de vacunació però fins i tot lluny de tindre un horitzó de Comunitat Valenciana Covid 0».

Agències