Liciten l’ampliació del Centre de Salut d’Algemesí per prop de 2 milions

0
185
  • La regidora de Sanitat de l’Ajuntament, Fina Machi, demana l’agilització de les obres

 

  • El pressupost de les obres és d’1.963.296,89 euros i el començament està previst per a juliol del 2021 i la seua finalització per a gener del 2023

 

Fruit d’un treball constant per part de la regidoria de Sanitat, finalment la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la plataforma de contractació, la licitació de la reforma i ampliació del centre de salut d’Algemesí. Cal recordar que l’ampliació era un compromís de l’empresa que va gestionar la sanitat en la comarca fins la reversió, i per tant per a Fina Machi, regidora de Sanitat, del grup Municipal d’Esquerra Unida ‘aquestes obres de millora i ampliació son una prioritat per a la nostra ciutat i per millorar l’atenció a la ciutadania, que ja fa molts anys deuria estar realitzat’.

 

El projecte contempla l’ampliació de l’actual centre de salut, construït en 1990, en una parcel·la annexa cedida per l’Ajuntament d’Algemesí a la Generalitat fa més de 10 anys. Les obres es duran a terme adoptant les mesures necessàries que permeten compatibilitzar els treballs amb la prestació assistencial.

 

El centre, reformat i ampliat, comptarà amb un total de 23 consultes mediques i 13 consultes d’infermeria. En concret, l’àrea de Medicina Familiar tindrà 8 consultes mèdiques i 5 consultes d’infermeria. Es reubicaran les àrees de Pediatria, Atenció continuada, Atenció especialitzada, Treball social, i Atenció a la dona i s’ampliaran les àrees de Recepció i Extraccions, així com la Unitat de Rehabilitació básica que tanta falta fa.

 

L’àrea de Diagnòstic per Imatge será de nova creació i comptarà amb una sala de Radiologia convencional. També serán nous els vestuaris d’accés, la cambra de control annexa i la sala d’espera.

 

També serà de nova creació l’àrea d’Odontopediatria, que es traslladarà des del consultori auxiliar d’Algemesí.

 

Quant al centre de salut sexual i reproductiva, disposarà d’una consulta per a un facultatiu o facultativa, una consulta d’infermeria, així com un despatx per a Sexologia i un despatx de suport administratiu.