Sanitat autoritza la vacuna AstraZeneca per als majors de 65 anys

0
99

La Comissió de Salut Pública ha aprovat l’actualització cinc de l’Estratègia de Vacunació en la qual s’inclou l’ampliació de l’edat d’utilització de la vacuna de AstraZeneca en el tram de 55 a 65 anys, així com l’actualització d’alguns dels grups de risc a vacunar i els missatges fonamentals a transmetre a la població.

En l’actualització es recullen les característiques de la vacuna de Janssen. Sanitat explica que “quan hi haja disponibilitat de dosi d’aquesta vacuna, es podrà utilitzar de manera paral·lela a les vacunes de ARNm per a incrementar el ritme de vacunació dels grups d’edat de major edat, a partir de 66 anys”.

Respecte a la vacuna de AstraZeneca, tenint en compte la nova evidència científica i la fitxa tècnica autoritzada, s’amplia el límit d’edat.

Amb ella, explica Sanitat, “es completarà per tant la vacunació dels grups de població prioritzats per la seua activitat essencial, com a personal sanitari i sociosanitari que no és de primera línia i treballadors d’institucions sanitàries i col·lectius en actiu amb una funció essencial en la societat com els de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat o docents per exemple (grups 3 B i C i 6)”.

A més, es continuarà vacunant a persones de 56-65 anys (grup 8), començant per les de major edat.

A Alemanya aconsellen AstraZeneca només a partir dels 60 anys

La Comissió Permanent per a la Vacunació a Alemanya (Stiko) ha recomanat l’administració de la vacuna AstraZeneca contra el coronavirus només per als majors de 60 anys, qüestió que actualment aborden la canceller alemanya, Angela Merkel, i els poders regionals.

La recomanació es fonamenta en “dades existents sobre efectes secundaris que són rars, però greus”, va comunicar aquest departament, adscrit a l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia, competent en la matèria al país. Aqueixos efectes poden manifestar-se entre 4 i 16 dies després d’haver sigut administrada una dosi entre persones de menys de 60 anys.