Els cinemes Kinépolis d’Alzira contra la prohibició de consumir a l’interior de les sales

0
175

 

Des d’el mes de novembre passat, no està permés el consum d’aliment i begudes a l’interior de les sales de cinema de la Comunitat Valenciana. Els clients que assisteixen al cinema en aquests temps tan difícils, no poden gaudir completament de l’experiència a causa d’aquesta important restricció.

Els cinemes des del principi de la pandèmia es mantenen com a espais segurs, i se senten perjudicats.

Els empresaris de cinema de València han sol·licitat l’alçament d’aquesta restricció , però el resultat no ha sigut positiu. Per això , volen mostrar la seua disconformitat amb la fallada del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, qui ha ratificat recentment la prohibició de consumir aliments i/o begudes a l’interior de les sales de cinema. S’ha desestimat la mesura cautelar que havia sol·licitat la Federació de cinemes d’Espanya.

Sorpresos per les contínues restriccions

Des de l’Associació Valenciana d’Exhibidors de Cinema s’ha realitzat el següent comunicat : «respectem totalment la decisió del Tribunal Superior de Justícia per la qual ha desestimat les mesures cautelars contra la prohibició de consum d’aliments i begudes a l’interior de les sales, però estem molt sorpresos per les contínues restriccions de la Conselleria de Sanitat cap al nostre sector i especialment amb la prohibició de consumir a les nostres sales .

Hem mantingut dues reunions amb representants de la Conselleria de Sanitat i hem sol·licitat la visita de tècnics als cinemes per a revisar i avaluar els nostres protocols, i que ens indiquen que modificacions hem de realitzar per a poder tindre la possibilitat de consumir a l’interior de les nostres sales. No hem rebut resposta a aquesta sol·licitud.

Al mateix temps, no entenem aquesta prohibició, ja que per exemple a Balears i Catalunya sí que és possible la consumició fins i tot tenint taxes pitjors de contagi que a la Comunitat Valenciana.  Hem proposat a la Conselleria de Sanitat, si és necessari, que ens mantinguen la prohibició de consumir a l’interior de les sales amb un aforament del 50% i que aquells cinemes que vulguen que es consumisca a l’interior de les seues sales, reduir el seu aforament. A aquesta proposta tampoc hem rebut resposta.

Per part nostra entenem que som un espai segur i el basem en:

Primer sector que va establir un protocol comú, per a tots els cinemes a nivell nacional, coordinat per FECE ( Federació Valenciana d’Exhibidors de cinema ) i que aquesta publicat en la pàgina del Ministeri de Cultura

Tenim una reducció de l’aforament del 50% i som espais molt amplis i el volum de la nostra sales és molt superior al d’altres espais interiors d’altres sectors.

Comuniquem a través de cartelleria i d’espots en pantalla, l’obligat compliment de l’ús de mascareta.

Realitzem rondes de manera contínua, per l’interior de les sales, per a vigilar el correcte ús de la mascareta.

Som espais amb importants equips de climatització , i renovem l’aire de manera contínua com a mínim de 60 a 90 vegades més cabal, que el requerit per a la respiració humana mitjana.

El cinema és un espai, en el qual no es menja enfrontat a una altra persona, sinó que les altres persones es troben de manera lateral i sempre dins del mateix grup de convivència

A l’interior dels cinemes no es parla mentre es menja, reduint de manera important els aerosols.

No hi ha cap cas documentat, ni a nivell nacional ni a nivell internacional, de focus a l’interior de la sales de cinema.

Aquesta situació de prohibició de consumir a l’interior de les sales sumades a la resta de restriccions ( reducció d’aforaments i reducció d’horaris ), està provocant importants pèrdues econòmiques en el sector, posant en risc la viabilitat de les companyies i comprometent el lloc de treball a quasi 13.000 treballadors que treballen en l’exhibició».