El Gran Teatre d’Alzira es modernitza a sis mesos del seu centenari

0
501

El Gran Teatre d’Alzira és un edifici modernista que es va inaugurar un 29 de setembre de l’any 1921, amb una capacitat per a 850 espectadors el coliseu alzireny aprofita el parèntesi provocat per la pandèmia per adaptar-se al segle XXI.

L’Ajuntament, amb l’ajuda de la Diputació, invertix un total de 340.000 euros en renovar i adaptar distints aspectes de l’històric i emblemàtic edifici modernista amb l’objectiu que puga lluir les seues millors gales, en 6 mesos, coincidint amb el seu centenari.

El projecte contempla la reparació de l’aire condicionat, el reforçament del sol de l’escenari, la renovació del sistema elèctric i focus de Led, a més de la reforma dels camerins actuals que estan prou obsolets. També la creació d’un nou camerí a ras d’escenari (per a l’accés d’artistes amb mobilitat reduïda),la instal.lació d’una línia de vida imprescindible per als electricistes, el canvi del cortinatge i la millora de l’estètica de la façana, on s’ubicarà el logo i unes banderoles que anunciaran el centenari del gran coliseu teatral alzireny.

Seguretat i noves tecnologies

A dia de hui, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, l’emblema cultural de la capital de la comarca, «ha renovat ja el pis de l’escenari, la instal.lació elèctrica i prompte s’acabarà la reforma dels dos serveis», segons el regidor de Cultura, Alfred Aranda, qui afegix «també hem encarregat el disseny gràfic, el nou logo, la imatge del centenari i tota la senyalèctica».

Aranda resalta al respecte que «es tracta d’invertir en seguretat i en noves tecnologies» per tal d’adaptar al segle XXI un teatre construït a principis del segle XX.

Els alzirenys troben a faltar molt el seu Gran Teatre, centre de representacions teatrals, de concerts, presentacions falleres i nombroses activitats lúdiques i culturals.

El pròxim 29 de setembre Alzira alçarà, de nou, el seu ja teló centenari en una data històrica en la que, molt probablement, podrà omplir-se de gom a gom, si es confirma el programa de vacunació anunciat per les autoritats sanitàries.