La Ribera ha iniciat esta vesprada a Alzira la vacunació de prop de 8.000 docents

0
469
Mestres a l’espera del seu torn esta vesprada al Casal Fester

El Departament de Salut de la Ribera vacunarà a prop de 8.000 docents de la comarca en quatre dies

 

  • Són professors i personal d’educació infantil i educació especial i d’educació primària i secundària, d’entre 18 i 65 anys

 

  • La vacunació que ha començat esta vesprada es durà a terme els dies 26, 27 i 31 de març i 1 d’abril en el Casal Fester d’Alzira

 

  • S’han habilitat 12 llocs de vacunació que permetran vacunar fins a 260 persones cada hora

 

Alzira (26.03.21). El Departament de Salut de la Ribera ha iniciat, esta vesprada, la vacunació dels 7.771 docents de la comarca que han estat citats per a rebre la vacuna AstraZeneca contra el coronavirus SARS-CoV-2, causant del Covid-19.

 

Esta vacunació es durà a terme els dies 26, 27 i 31 de març i 1 d’abril en el Casal Fester d’Alzira i la previsió és vacunar fins a 260 persones cada hora.

 

Per a això, el Departament de Salut de la Ribera ha dividit l’espai de vacunació en diverses zones diferenciades: espera, triatge i registre, zona de vacunació amb 12 llocs, espera post-vacunació i atenció a possibles incidències.

 

Els docents i personal d’educació infantil i educació especial i d’educació primària i secundària, han estat convocats per centre educatiu en trams horaris de mitja hora.

 

Així, a la seua arribada, en l’àrea de triatge i registre es comprovarà que els professors es troben inclosos en el llistat que ha facilitat la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i que compleixen els requisits per a l’administració de la vacuna, a través d’un qüestionari realitzat per la Conselleria de Sanitat i que hauran emplenat prèviament.

 

Una vegada realitzades les comprovacions, els docents passaran per un dels 12 llocs habilitats per a dur a terme la vacunació. D’ací es traslladaran a la zona d’espera post-vacunació, on romandran durant 15 minuts sota supervisió mèdica, amb l’objectiu de comprovar que no es produeix cap reacció adversa de consideració, tal com s’està fent també en els altres col·lectius que estan sent vacunats amb altres vacunes autoritzades per l’Agència Europea del Medicament (EMA).

 

En cas que es produïra alguna reacció adversa o un altre incident, la persona serà atesa en una zona habilitada a este efecte.

 

Per a cada sessió de vacunació, el Departament de Salut de la Ribera ha organitzat un grup de professionals compost per 25 infermeres, 3 metges, 4 TCAE (Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria) i personal administratiu.

 

Així mateix, la vacunació s’està duent a terme amb la col·laboració de Creu Roja, que ha desplaçat fins a l’espai de vacunació un lloc de socors i 8 voluntaris, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira que ha posat a la disposició de l’operatiu de vacunació efectius de Protecció Civil i de la Policia Local.