Alzira ha començat les obres al barranc Fosc per minimitzar les inundacions

0
333

Especialment en els barris de l’Alquenència i Venècia

 

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat hui les obres de condicionament al barranc Fosc, amb la finalitat d’evitar l’arribada de l’aigua del barranc a la confluència del clavegueram del carrer Josefina Fernández, un dels punts més conflictius cada vegada que es produeixen pluges torrencials a la nostra ciutat.

Els últims episodis de pluges han afectat les zones de l’Alquenència i Venècia degut al desbordament del barranc Fosc, ja que és l’encarregat d’arreplegar les aigües que baixen des de la urbanització del Racó, a més de l’aigua que li aporta el barranc de l’Estrela que recull la provinent de la urbanització del Respirall, produint la baixada de les aigües embravides que acaben inundant l’entramat urbà.

L’obra iniciada hui preveu evitar que l’aigua acabe en estes zones urbanes, per a la qual cosa es va a procedir a l’eliminació de la rampa d’accés al camí Pescadors; execució d’un mur en el barranc de l’Estrela; la instal·lació d’un arener i d’una infraestructura reguladora del cabal del barranc Fosc; així com el recreixement de trams perimetrals de mur.

Fernando Pascual, regidor de Servies Urbans, ha visitat hui l’inici de les obres i confia en que una vegada finalitzades puguen complir amb la missió d’evitar les inundacions en el casc urbà cada vegada que plou més de l’habitual.

El regidor apunta, a més, que la realització d’esta obra que executa l’empresa Aigües de València, a càrrec de la borsa d’estalvi energètic, no va  a suposar cap cost per als alzirenys i alzirenyes, ja que és l’empresa qui assumeix el cost complet d’esta actuació, la finalització de la qual està prevista  en un parell de mesos.