Algemesí reconeix amb els guardons d’honor a sanitaris, agents i a Protecció Civil

0
261

L’acte s’ha portat a terme al Teatre Municipal, a porta tancada, sols amb els premiats i la corporació municipal

 

Algemesí reconeix amb el guardó d’honor el treball del personal dels centres de salut de la ciutat, de l’Hospital de la Ribera, dels agents de la Policia Local i de la Policia Nacional i de Protecció Civil

 

Els guardons d’honor d’Algemesí són enguany per als sanitaris i cossos de seguretat del municipi per la tasca realitzada durant la pandèmia, especialment en els moments més durs d’aquesta. Aquest guardó de caràcter col·lectiu s’ha materialitzat en el personal dels centres de salut de la plaça de la Ribera i del parc de Salvador Castell, en el personal de l’Hospital de la Ribera, els agents de la Policia Local, els agents de la Policia Nacional de la Comissaria Algemesí-Alzira i el voluntariat de Protecció Civil de la ciutat.

 

La concessió dels guardons es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals en sessió plenària. Cada 20 de gener s’atorguen els guardons d’honor de la ciutat a títol individual o col·lectiu a proposta de les associacions i entitats locals. Tot i que és més un reconeixement a la trajectòria d’una persona o d’una entitat, la situació singular que estem patint des de març de l’any passat i les implicacions que porta fa que en aquesta ocasió s’atorgue a aquests col·lectius que han estat i estan en la primera línia de la pandèmia.

 

Enguany les circumstàncies sanitàries no han fet possible celebrar l’acte del 20 de gener. L’acte s’ha fet el 24 de març a porta tancada només amb la presència dels guardonats i regidors.

 

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat les nombroses persones i col·lectius que treballaren durant el confinament i ara durant la pandèmia i que tota la societat algemesinenca s’ha de veure reflexada en els guardons s’han atorgat a policies i sanitaris.

 

“Després de comprovar el vostre treball, reconforta saber que la nostra seguretat i cura de la salut està en les vostres mans. Perquè heu fet i continueu fent el vostre treball des del primer dia en les pitjors condicions, sense esperar guardons o reconeixements. Això vos honra com a professionals i com a persones i estic segura que vos motiva a continuar donant el millor de vosaltres dia a dia, en totes les situacions que heu patit, salvant incomprensions perquè també sou persones i heu vist que no estàveu exempts de risc i s’heu contagiat molts de vosaltres”, assegura l’alcaldessa.

 

Marta Trenzano també ha volgut tindre un record a totes les persones que han mort durant la pandèmia. “Un acte com el de hui estaria incomplet si no tinguérem un record emocionat cap a les persones que ens han deixat a causa de la pandèmia. Vides truncades prematurament per un enemic invisible i, moltes vegades, indetectable”.

 

El guardons els han recollit el Benjamín Torner, cap de Protecció Civil; Pedro Fisac, cap de la comissaria de Policia Nacional d’Alzira-Algemesí; Erich Vanacloig, comissari en cap de la Policia Local; Mar López, coordinadora d’infermeria d’Algemesí; Andreu López, coordinador mèdic d’Algemesí, i Ciprià Teodoro, director d’Infermeria de l’àrea sanitària de La Ribera.