Horaris per a la vacunació dels 7.000 membres de la comunitat educativa de la Ribera

0
232

Divendres comença a Alzira la vacunació a la comunitat educativa de la comarca

 

Alzira, 24 de març de 2021.- Des del Departament de Salut de la Ribera, s’ha informat que el proper divendres 26 de març comença la vacunació dels docents i personal de serveis dels centres educatius menors de 65 anys de tots els municipis del Departament de Salut.

 

En total s’han establert  la vacunació per a 4 dies en els següents horaris:

  • Divendres 26 de 13 a 21 h
  • Dissabte 27 de 8 a 21 h
  • Dimecres 31 de 15 a 21 h
  • Dijous 1 de 8 a 15 h

 

El Casal Fester, situat junt a l’hospital de la Ribera, és l’espai destinat a portar a terme les vacunacions de més de 7.000 persones, ja que s’ha ampliat l’edat dels convocats de 55 fins als 65 anys. Es tracta d’una sala polivalent i diàfana, amb espai suficientment ampli i ventilat que comptarà amb diversos circuits de vacunació i entrades i eixides separades.

“Com ja vam anunciar la passada setmana des de l’Ajuntament vam preparar este espai d’acord amb les requeriments de la Conselleria i com a tal compta amb la resolució favorable de la Conselleria com a centre temporal de vacunació. La passada setmana el centre ja va quedar senyalitzat i adaptat amb 10 taules de vacunació instal·lades, degudament separades per a citar a 55 persones cada 15 minuts. Al llarg dels últims dies s’ha continuat en contacte amb el Departament de Salut per tal d’adaptar-se als possibles canvis i de fet es baralla la possibilitat d’ampliar amb dos taules més degut a la major quantitat de gent citada”, ha explicat la regidora de Sanitat Gemma Alós.

A partir de hui, la conselleria d’Educació publicarà les cites per a vacunar a la seua web www.ceice.gva.es, almenys 48 hores abans. Cada persona ha de portar el formulari facilitat per la conselleria, així com el SIP i el DNI. Des de la conselleria es prega ser molt rigorós en els horaris que són adjudicats per tal d’evitar aglomeracions.

Per protocol una unitat de Creu Roja donarà assistència per a primers auxilis i una ambulància per a trasllat a l’hospital en cas que fora necessari. Per la seua banda Protecció Civil Alzira també portarà a terme el control d’accessos per a coordinar l’entrada i exida i el compliment de les mesures de seguretat.

D’altra banda, el proper mes d’abril, i probablement fins al mes de setembre, començarà la vacunació massiva per a majors de 18 anys, un col·lectiu que suposa al voltant de vora 39.000 persones d’Alzira, Corbera i Llaurí. “Estem treballant conjuntament amb el Centre de Salut, adequant-nos a les seues necessitats per a posar a disposició de la conselleria espais òptims per a portar a terme estes vacunacions, ben ventilats, accessibles amb entrades i eixides adequades i que complisquen amb els protocols de seguretat. Com sempre estem a la seua disposició treballant de forma molt coordinada per a vacunar de la manera més eficient i ràpida possible a tota la població”, ha explicat la regidora.

A hores d’ara continua la vacunació de persones de 89 a 80 anys, que estan sent citats per a acudir a la Parrilla, on se’ls administra. Així mateix cal recordar que a la nostra ciutat ja estan vacunats els majors de 90, grans dependents i usuaris de residències.