El govern d’Alzira pretén culminar l’inacabat polígon de la Ctra d’Albalat

0
165

Diego Gómez: «Cal finalitzar el procediment urbanístic però abans hem de conèixer la situació real de cada empresa»

L’Ajuntament serà l’agent urbanitzador d’un polígon que ha de compatibilitzar els usos comercial i industrial

 El polígon de la Ctra d’Albalat arrossega 20 anys de conflictes

 

El polígon industrial de la Carretera d’Albalat arrossega una vintena d’anys de conflictes que li impedixen culminar la seua urbanització, qüestió que obstaculitza el creiximent a les importants empreses ubicades en este sector d’Alzira perquè «no s’ha desenvolupat el PAI, amb els pertinents vials, desaigües i comunicacions» segons reconeix el propi alcalde Diego Gómez.

La seua urbanització deuria haver-se desenvolupat, ja, l’any 2002, huit anys després ho intentà l’ajuntament, però malauradament es va paralitzar davant la falta d’acord.

I ara l’equip de govern es mostra disposat a «finalitzar el procediment urbanístic», encara que abans d’iniciar-lo «caldrà conèixer primer la situació real de cada empresa i resoldre les situacions complexes que algunes patixen per a poder fer el corresponent planejament», manifesta a Riberaexpress la primera autoritat local.

Inundabilitat i segon sector

L’Ajuntament d’Alzira, que s’erigirà en agent urbanitzador, té previst que «es puguen compatibilitzar els usos comercial i industrial». Ara bé el consistori li demanarà, prèviament, a la Diputació de València, com a titular de la carretera d’Albalat que és,  que resolga la inundabilitat que patix la zona que travessa el barranc de la Murta.

També li reclamarà la culminació del segon sector de la carretera entre la rotonda de la Toyota i el final del polígon. L’ens comarcal ha concedit, una ajuda de 240.000 euros al consistori perquè desdoble, enguany, el vial que enllaça la rotonda de les Fulles amb l’estadi Suñer Picó, per tal d’agilitzar l’intens tràfic rodat de l’aacés nord de la ciutat.

La segona àrea industrial més important de la comarca

Diego Gómez ha resaltat la «rellevància» que té este polígon industrial davant les grans empreses i quantitat de treballadors que acull; «sens dubte és l’àrea industrial més important de la Ribera després del polígon Juan Carlos I d’Almussafes, fins i tot de les 20 empreses que més facturem a la comarca, 8 es troben entre El Pla i el de la Ctra d’Albalat».

L’alcalde ha insistit en la «complexitat» que té la urbanització definitiva d’este polígon en  el que previst el govern local ha previst, «adaptar criteris urbanístics i mediambientals a la futura realitat econòmica«.

A més la connexió de la capital de la comarca amb l’AP-7 es farà, a través de la carretera d’Albalat, encara que, segons Gómez «tenim el compromís del ministeri per a fer este enllaç algun dia, però el d’Alzira, al parèixer, no es troba entre les seues prioritats».

Riberaexpress