Culminen les atípiques falles d’Alzira amb actes virtuals i presencials

0
172

Hui ha finalitzat el calendari d’actes virtuals i presencials que dissenyarem per a celebrar durant el mes de març les nostres volgudes falles.

La participació de les falleres i fallers als distints concursos i convocatòries ha sigut un èxit.

Pel que fa als actes presencials, els dies 17, 18 i 19, la ciutat ha despertat al so de les 37 traques que de forma simultània han deixat l’anhelada olor a pólvora que tant trobem a faltar.

Durant els dies 15, 16 i 17 de març nombrosos fallers, falleres i veïns del poble han pujat fins al Santuari de la Verge del Lluch per a fer l’ofrena de flors a la nostra patrona.

En la vesprada del dia 18 es va realitzar l’ofrena per part dels representants de les 35 comissions alzirenyes, de les Falleres Majors d’Alzira Clàudia Dolz i Estela i Alba Carrió Martínez, les seues Corts d’Honor, membres de la Junta Local Fallera i la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde de la ciutat Diego Gómez.

L’acte es va desenvolupar en total fluïdesa gràcies al compromís adquirit per tots els participants on es respectaren els horaris assignats a cada comissió, lo que va facilitar que es pogueren complir totes les mesures de seguretat. En arribar a l’altar i depositar els rams de flors, totes les falles i per descomptat les Falleres Majors d’Alzira, van rebre una làmina emmarcada en la imatge de la patrona dels alzirenys, un obsequi de la Real Confraria de la Verge del Lluch que ens va acompanyar al Santuari durant tota l’ofrena.

Missa i castells

Hui, dia 19 de març s’ha celebrat la tradicional missa de Sant Josep, patró de la nostra festa i també un missa sufragi per tots els fallers i falleres que ja no estan en nosaltres.

A les 21.00 s’han disparat per part de la Regidoria de Festes, 4 castells de focs artificials des de 4 punts de la ciutat, plaça del regne, plaça Ana Sanchis, plaça Elisa Ramírez i el llavador de l’Alquerieta dedicats a les Falleres Majors d’Alzira, Corts d’Honor, Junta Local Fallera i a les 70 falleres majors de les comissions de la ciutat. En l’espectacle pirotècnic s’ha posat punt final a estes falles tan diferents.

Des de la Junta Local Fallera volem agrair als veïns de la ciutat i a tot el col·lectiu faller alzireny, el compromís i la responsabilitat adquirida davant tots els actes que hem realitzat, on hem intentat fer més curta l’espera fins que les nostres falles i els monuments fallers tornen a omplir els nostres carrers.