L’Hospital d’Alzira obté el segell de petjada de carboni del Ministeri

0
193

 

  • Este segell facilita la inscripció de l’Hospital d’Alzira en el registre ministerial d’organitzacions espanyoles compromeses contra el canvi climàtic

 

Alzira (17.03.21). L’Hospital Universitari de la Ribera ha obtingut el segell del Ministeri per a la Transició Ecològica que valida el càlcul de la seua petjada de carboni i permet la seua inscripció en el registre d’organitzacions espanyoles compromeses contra el canvi climàtic.

 

La inscripció en el registre del Ministeri (creat pel Reial decret 163/2014) recull els esforços de les organitzacions en el càlcul i reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle que genera la seua activitat. En este sentit, el segell permet identificar per a un període anual tres nivells de participació: càlcul de la seua petjada de carboni, la seua reducció i/o compensació.

 

Per a l’obtenció del segell, el Ministeri, a través de l’Oficina per al Canvi Climàtic, ha comprovat i validat el càlcul i el pla de reducció de petjada de carboni de l’Hospital Universitari de la Ribera.

 

Cal destacar, en este sentit, que el centre alzireny va obtindre, el mes de desembre passat, l’Acreditació UNE-EN-ISO 14064-1:2012 de Càlcul de Gasos d’Efecte d’hivernacle (petjada de carboni) d’Aenor. Amb l’obtenció del segell del Ministeri, l’Hospital d’Alzira fa un pas avant en el seu compromís amb el medi ambient.

Reconeiximent i estímul

Així, l’Hospital de la Ribera disposa d’un Sistema de Gestió Ambiental i Energètic l’objectiu del qual és el de reduir el seu consum d’energia, paper, aigua i emissions de CO₂ i articular una correcta segregació de residus sanitaris.

 

Per a la gerent del Departament de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, “l’obtenció d’este segell és un reconeixement i un estímul en el nostre compromís ambiental; els centres sanitaris hem de contribuir a minimitzar els efectes que el deteriorament mediambiental pot tindre sobre la salut i, a més, ser proactius per a mitigar el nostre impacte en el canvi climàtic”.