Les residències de la Ribera complixen el primer mes lliures de Covid 19

0
265

 

  • Des del darrer 30 de desembre, el Departament de Salut ha vacunat a uns 2.600 residents i professionals sociosanitaris de residències

 

  • S’ha donat per tancat, també, l’últim brot epidemiològic de coronavirus detectat en una residència de la comarca

 

Alzira (16.03.21). Amb data 13 de març, les residències de la comarca de la Ribera han complit el seu primer mes lliures de coronavirus. Així mateix, s’ha tancat ja l’últim brot epidemiològic registrat en l’última residència de la comarca que ha comptat amb casos de Covid-19, la qual cosa es realitza passats 28 dies des de l’últim contagi.

 

Seguint el calendari de vacunació establit per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el Departament de Salut de la Ribera va començar a administrar les primeres dosis de vacuna enfront del Covid-19 a residències lliures de brots, el passat 30 de desembre.

 

Des de llavors, el Departament de Salut ha vacunat a uns 2.600 residents i professionals sociosanitaris de les residències de la comarca, on es va acabar d’administrar la segona dosi el darrer 3 de març.

 

Tal com marquen els protocols, la vacunació s’ha dut a terme en presència de personal facultatiu, amb la finalitat de poder actuar ràpidament en cas de reacció adversa a la vacuna per part de les persones que la reben.

 

En este sentit, cal destacar que no s’ha produït cap reacció adversa d’importància entre els residents i professionals vacunats al llarg d’estos dos mesos.

Centres de Dia

Pel que fa a persones institucionalitzades no dependents, el Departament de Salut de la Ribera també ha iniciat ja la vacunació de treballadors i usuaris dels centres de dia de la comarca. Està previst que este grup de població dels centres de dia aconseguisca la pauta completa de vacunació a la fi del mes d’abril.

 

Així mateix, el Departament de Salut començarà a administrar esta setmana la segona dosi a les persones de la Ribera amb més de 90 anys i continuarà vacunant al grup de majors de 80 anys.