Germans Parra: «Trobem a faltar l’estress de la plantà»

0
420
Els artistes fallers d’Alzira ahir durant la inauguració de la mostra «Per amor a l’art»

Els inicis d’esta setmana fallera sense falles son especialment durs per als artistes fallers que en el cas d’Alzira estarien, este dimarts rematant els monuments. Així Ivan i Roberto Parra reconeixen que «la veritat és que trobem a faltar l’estress de la plantà i aixó que al acabar-la ens confesàvem que mai més fariem falles».

Els Germans Parra estarien plantant les falles grans de la Plaça Major i Sants Patrons, així com la infantil de la Plaça d’Alacant. Asseguren a Riberaexpress que els monuments es troben «prou ben conservats» i que «la humitat és el seu principal enemic perquè la fusta es reseca i el que cal és que estiguen el més protegits possible».

Estem baix mínims

Per a tots els artistes fallers locals «son estranys estos dies de falles sense falles», però el seu principal problema és l’economic «estem baix mínims, sols fem algun xicotet encàrrec de fusteria». Ara bé comencen a veure la llum al final del túnel; «creguem que setembre seria un bon mes per a celebrar les falles d’enguany» i afegixen que «cal cremar-les el més prompte possible davant la proximitat de Sant Josep 2022».

A hores d’ara les comissions estan ja encarregant els monuments del pròxim exercici, Roberto està fent, ja, la maqueta de la falla Plaça Major de 2022.

Per amor a l’art

Els artistes fallers alzirenys assistiren, ahir, a la inauguració de la mostra «Per amor a l’art» que recrea les 6 figures artístiques, realitzades per ells, que representen les diferents arts, cinema, teatre, dansa, literatura, arts plàstiques i música, cadascuna realitzada per una empresa local dedicada a la elaboració de monuments fallers. El públic assistent a la inauguració ha valorat la gran qualitat dels treballs presentats pels nostres artistes.

Es tracta de figures d’una grandària d’1,80 metres d’altura per 1 m. de base. L’assignació de les obres es va fer per sorteig entre els artistes, que són: Bernat Estela, Roberto e Iván Parra, Toni Pérez, l’equip Planta Deu, Falles “Ferni” i Borja Lorente que percebran 1.800€ per cada treball. Les seues obres es poden vore ja a la Casa de la Cultura, i, segons ha explicat el regidor de Festes, Xavi Pérez, «més endavant s’ubicaran en diferents edificis municipals per a qué les escultures peduren en el temps».

Riberaexpress