El bon oratge de final d’hivern contrasta amb el fred i pluja de l’entrada de la primavera

0
207

 

L’oratge experimentarà un canvi radical a partir del dijous davant l’arribada d’una massa d’aire fred.

Dijous 18: Un xicotet embossament d’aire fred en altura es despenjarà i inestabilitzarà l’atmosfera donant precipitacions més freqüents i de caràcter moderat per la meitat sud de la nostra Comunitat. Podran ser de neu a partir dels 800m. Este empitjorament serà d’evolució molt ràpida i s’acabaria a últimes hores del dia.

Divendres 19 i dissabte 20: Al llarg del divendres ens entrarà una massa d’aire més fred de Centreeuropa però, a dia de hui, el vent en superfície sembla que entraria entre tramuntana i gregal (N-NE) i per tant sec, cosa que dificultaria la possibilitat de pluges. Estes podran aparéixer en forma d’alguns ruixats aïllats i esporàdics, i només als voltants del cap de Sant Antoni podrien ser significatius. La neu en esta situació seria anecdòtica però la podríem veure en algun punt aïllat a partir dels 400m. L’ambient, estos dos dies, serà desapacible i hivernal per la presència del vent.

Diumenge 21: Oratge poc nuvolós però encara seguirà l’ambient fred. Caldrà estar atents al vent ja que si encalmara podríem tindre algunes gelades prop del litoral, extrem que no està molt clar a dia de hui ja que sembla que tindrem circulació de tramuntana (N) amb ratxes moderades.

Cal recordar que este oratge hivernal coincidirà amb l’entrada oficial de la primavera que es produirà este dissabte a les 10:37 hores.

Inforatge