Un agricultor d’Algemesí cremarà els tarongers arrancats pels preus ruïnosos dels cítrics

0
515

AVA convoca a les 10.30 hores d’este dimarts en una explotació d’Algemesí on un jove agricultor deixarà de cultivar pels preus ruïnosos que percep

I escenificarà demà la crisi agrària amb una ‘*cremà’ de tarongers arrancats

En plena setmana fallera, amb les festes cancel·lades pel Covid-19, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) convoca demà als mitjans a una ‘*cremà’ de tarongers arrancats per a escenificar la greu crisi de rendibilitat que travessen els agricultors i ramaders valencians.

El jove agricultor de AVA-Algemesí, Ismael Navarro, explicarà les causes per les quals ha decidit deixar de cultivar el seu camp, fonamentalment els preus ruïnosos que ha percebut en les últimes campanyes, mentre que el president d’AVA, Cristóbal Aguado, aportarà dades generals sobre la reculada de la superfície agrícola cultivada i llançarà les principals reivindicacions en política agrària.

A continuació unes poques desenes d’associats d’este sindicat agrari, sempre respectant les mesures de seguretat i prevenció, assistiran a la crema controlada de la pila formada per arrels, troncs i fulles de tarongers que, de manera similar a un monument faller, estarà envoltada de cartells denunciant la situació límit de l’agricultura valenciana.