Xúquer Viu denuncia en Sumacàrcer «l’escàs» cabal ecològic del riu

0
357
En el Dia Internacional d’Acció Pels Rius, Xúquer Viu reclama una major cabal ecològic 
Hui 14 de març en el “Dia internacional d’acció pels rius”, Xúquer Viu reclama que en el nou Pla Hidrològic, que s’està elaborant i que tindrà validesa de 2022 a 2027, s’augmente el cabal ecològic dels nostres rius i zones humides. El Xúquer, l’Albaida, l’Albufera i la resta d’ecosistemes aquàtics han d’augmentar el cabal ecològic i la qualitat de les seues aigües.
En les fotos es pot comprovar l’insuficient cabal que flueix al pas per la població de Sumacàrcer. En l’actual Pla Hidrològic el cabal ecològic en un dels punts claus del Xúquer, que és Antella, té un cabal ecològic de 1’80 m3/segon, inferior al 5% del cabal que porta el Xúquer en règim natural.
Des de Xúquer Viu considerem, que per complir la Directiva Marc de l’Aigua, que té com objectiu assolir el bon estat ecològic de les masses d’aigua per a 2027, els cabals ecològics haurien de suposar, com a mínim, un 10% de l’aigua que porta el riu en règim natural.