Els artistes fallers d’Alzira exposen les seues obres a la Casa de la Cultura

0
195

Alzira prepara la exposició Per Amor a L’art a la casa de la Cultura

 

La Casa de la Cultura d’Alzira ultima els preparatius de l’exposició Per Amor a l’Art, una campanya que va nàixer l’any passat amb l’esperit d’ajudar als artistes fallers locals.

 

El pròxim dilluns 15 de març a les 19 hores s’inaugura esta mostra que es podrà visitar fins el pròxim 20 d’abril, en la qual l’Ajuntament d’Alzira ha encarregat escultures als artistes fallers locals. La Regidoria de Festes va llançar esta iniciativa el passat mes de gener amb l’objectiu de donar suport a estos professionals que van haver de suspendre la seua activitat després de la cancel·lació de les Falles de 2020.

 

Es tracta de recrear 6 figures artístiques que volen representar les diferents arts, cinema, teatre, dansa, literatura, arts plàstiques i música, cadascuna realitzada per una empresa local dedicada a la elaboració de monuments fallers.

 

Segons ha explicat el regidor de Festes, Xavi Pérez, l’assignació de les obres es va fer per sorteig entre els artistes, que són: Bernat Estela, Roberto e Iván Parra, Toni Pérez, l’equip Planta Deu, Falles “Ferni” i Borja Lorente. Les seues obres podran vore’s a partir del 15 de març i, segons ha explicat el regidor, més endavant s’ubicaran en diferents edificis municipals.

 

El consistori ha designat 1.800 euros per a cada treball i la intenció, segons assegura el regidor, és que les escultures perduren en el temps.

 

L’assignació dels temes per a cada artista ha estat:

– Bernat Estela – Dansa                    – Borja Lorente – Música

– Germans Parra – Teatre                 – Toni Pérez – Literatura

– Planta Deu – Arts Plàstiques           –  Falles Ferni – Cinema