Alzira comptarà en 2022 amb un nou parc de bombers en el Torretxó

0
376

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha anunciat hui que enguany es redactarà el projecte i la direcció d’obres del parc de bombers que es construirà durant l’any 2022 en la zona del Torretxó baix junt a la futura Central de la Policia Local.

Amigó calcula que la construcció podria començar a finals de 2021 de la nova seu dels bombers pressupostada en 6 milions d’euros. Un trasllat que es realitzarà en estar en una zona inundable les actuals instal.lacions ubicades en el polígon industrial nº 1 junt a la CV-50.

Àrea d’Emergències i Serveis

L’Ajuntament d’Alzira aprovà durant la última sessió plenària el canvi d’usos en el PGOU de la zona baixa del Torretxó, que passa de ser esportiva a àrea dotacional de serveis.

El consistori pretén convertir este sector, pròxim a l’Alquerieta, en una àrea d’Emergències i de Serveis, on es traslladarà de forma definitiva l’heliport provisional de Tulell i busca, segons l’alcalde, Diego Gómez,»el suport d’un agent urbanitzador en comptar amb un sector de creiximent urbanístic interesant» on es durà a terme el projecte Europarm-16 destinat a rehabilitar espais degradats amb l’objectiu de recuperar-los.

Vivendes biosaludables

Concretament la conselleria d’Habitatge té previst «dignificar» esta part baixa del Torretxó amb la construcció d’un parc de vivendes «biosaludables» a partir de l’any 2022 que participaran en el concurs d’idees Europarm 16, al que desenes d’equips d’arquitectura presentaran projectes.

Una urbanització que «possibilita fer algo distint en la ciutat, urbanitzant esta zona d’Alzira amb criteris sostenibles«,afegix la primera autoritat local. A més la nova àrea d’Emergències quedarà connectada directament amb l’Hospital de la Ribera, aprofitant un vial de la zona alta del Torretxó que desemboca en el Camí de la Gossera.

Riberaexpress