Publicades les obres guanyadores dels Premis Literaris d’Alzira 2021

0
141

L’Ajuntament d’Alzira ha rebut ja la totalitat de obres guanyadores en la 32 edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2020, publicades per Edicions Bromera.

 

Els llibres publicats són: Els fantasmes i madame Lévy de Jordi Torrent, XXXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Anar a Saturn i tornar de Marta Barceló, XV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca. La gerra d’Hècabe de Carme Rufino, XV Premi de Poesia Ibn Hafaja. Els adeus del Jaguar de Joanjo Garcia, XXV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil. La banda dels llunàtics de Francesc Puigpelat,  XXV Premi Vicent Silvestre de Narrativa Infantil. El bosc i la casa de Joaquim Espinós, XXII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.

Es troben pendent de publicació:  L’oxigen: història íntima d’una molécula corrent d’Álvaro Martínez, XXVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General i La sopa de Tomàs de Subi, V Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes Consorci Ribera i Valldigna.

A les llibreries i a la Biblioteca

“Ja podem llegir les obres guardonades en la passada edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, enguany les hem rebudes amb antelació respecte a altres anys i les agafarem amb molt d’interés. Estos llibres ja els podem trobar a les llibreries i també a la Biblioteca Municipal, destinats a tot tipus de lectors. Són huit obres literàries i divulgatives de gran qualitat,  que donen visibilitat i prestigi tant als seus autors i autores com als nostres premis” ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

 

L’Ajuntament d’Alzira i Edicions Bromera estan treballant en la convocatòria de la XXXIII edició dels PLCA i confien a mantenir la gran participació d’obres presentades en 2020 i poder dur a cap tots els actes que giren al seu voltant. Una vegada més cal traslladar l’agraïment a les empreses i entitats que un any més patrocinen estos guardons: Fundación Aguas de València, Fundació Bancaixa, UNED, Mancomunitat de la Ribera Alta, Universitat de València i el Consorci Ribera i Valldigna.

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha informat que al voltant del dia del llibre, 23 d’abril, està previst un acte de presentació oficial de les obres guardonades en els PLCA 2020, així com un recital de música en valencià a la Casa de la Cultura. A més, des del Serval, es continua amb la tercera fase de la campanya de dotació de llibres a tots els centres educatius d’Alzira.

 

Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Des dels seus inicis l’any 1989 amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, fins a arribar a les huit modalitats actuals, esta cita literària s’ha mantés en totes les corporacions municipals i s’ha consolidat com un dels referents més importants del premis literaris en la nostra llengua.