L’escriptor alzireny Josep Ballester guanya el Premi de Poesia Mª Mercè Marçal

0
108

L’escriptor i professor d’Alzira, Josep Ballester Roca, ha guanyat el 23è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal amb el poemari titulat El llibre dels somnis. L’autor explica que l’obra, escrita al llarg de la última dècada, reivindica «el somni com a element de la realitat».

Ballester, docent d’educació literària a la Universitat de València, ha resaltat la destresa de Maria Mercè Marçal, amb qui va coincidir quan ell tenia 18 anys.

El guardó, que s’ha lliurat al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, està dotat amb 3.000 euros, mentre la publicació de l’obra corre a càrrec de l’editorial Pagès Editors. El jurat, format per personalitats del món literari, ha escollit l’obra guanyadora entre les 55 que s’han presentat a concurs.

Josep Ballester va ser guardonat en 1996 amb el Premi Vicent Andrés Estellés de poesia i en el 2008 amb el Premi de Novel.la Ciutat d’Alzira.