Alberic repartirà 4.000€ en la 48a edició dels Premis Literaris

0
218

Alberic torna a apostar per la cultura literària. I ho fa a pesar de tots els impediments per la pandèmia. L’Ajuntament ha convocat ja la 48a edició dels Premis Literaris, amb l’objectiu de reforçar la identitat cultural, així com destacar la importància de les Humanitats i les Lletres en tots els àmbits de la societat. El fet de que la llengua vehicular d’estos premis siga el valencià, representa una aposta per la normalització, l’ús i la posada en valor de la llengua pròpia, encara que enguany torna a convocar-se el premi Rafael Comenge de narrativa en castellà. El concurs de narrativa serà un dels més importants i que sempre acull la presentació de nombroses obres. De fet, l’any passat es llançà per damunt dels dos centenars. El consistori premiarà per una part les obres en valencià i per altra les de castellà. Tindran ambdues una extensió màxima de quaranta pàgines, de tema lliure i sols podrà presentar-se un treball per persona, amb data màxima de lliurament el 23 d’abril d’este 2021. Els guanyadors o guanyadores s’adjudicaran un premia de 1.000 euros.

Per la seua part, el Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia seran únicament per a obres escrites en valencià, amb tema lliure i una extensió no serà inferior a 25 pàgines o poemes ni superior a 60 pàgines o poemes. També es podrà publicar una sola obra per autor o autora, el termini és el mateix i el premi estarà dotat de 1.500 euros. Per últim, el Premi Bernat Roig Duato de Narrativa Juvenil serà també únicament en valencià i podran optar a este premi els joves entre els 14 i els 18 anys d’edat. El tema serà lliure, l’extensió no inferior a quinze pàgines i el premi de 500 euros. Segons la regidora de Cultura, Virginia Bruñó: “La literatura és una visió avançada del món, una ferramenta per a desxifrar les claus que vindran, un espai d’expressió necessària.

A Alberic duguem molts anys apostant per la cultura, també la literària i és per això que els nostres premis són hui un referent, podem dir que estatal. Ja l’any passat van participar centenars d’escriptors i escriptores. Cada vegada és més important lluir en el currículum literari el Premi Literari d’Alberic”.

Els originals hauran de ser inèdits i no haver obtingut cap premi ni reconeixement en altres certàmens o concursos literaris. Tots els premis seran lliurats en un acte públic que tindrà lloc durant l’última setmana de juny. Tots els treballs premiats passaran a ser propietat de l’Ajuntament d’Alberic, el qual es reserva els drets d’una primera edició. Les obres premiades seran publicades atenent a la normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.