«Desil.lusió» entre les confraries d’Alzira que suspenen la Setmana Santa per segon any consecutiu

0
291

«Desil.lusió i desesperança» és el que sent a hores d’ara el president de la JHHCC d’Alzira, Vicent Fábregues, i en general els 7.000 confrares alzirenys que per segon any consecutiu suspenen la Setmana Santa «per no ficar en risc la salut de les persones» davant la pandèmia del coronavirus. Mentre serà el tercer any consecutiu en que els alzirenys i els nombrosos visitants es quedaran sense la processó del Divendres Sant que l’any 2019 va ser suspesa per la pluja.

La proposta de suspensió de la junta directiva serà «refrendada» el pròxim dilluns en la reunió a la que assistiran representants de totes les germandats locals, que es troben «concienciats que no hi han condicions per celebrar els actes tradicionals de la Setmana Santa» segons ha assegurat Fábregues a Riberaexpress.

Programació virtual

Ara bé la JHHCC està preparant una ampla programació virtual en la que no faltarà el concurs «Dosser a casa» que va tindre una excel.lent acollida l’any passat. També quedaran els actes amb assistència reduïda que celebraran les diferents confraries en les respetives parròquies, com diu el president «complint els aforaments, la distància i totes les mesures de seguretat». Enguany tampoc faltarà la publicació del llibret de la Setmana Santa en la que es notarà l’ausència dels actes comt els trasllats processonals, els via crucis, la ubicació dels dossers i el recorregut de la processó del Sant Soterrar, entre altres.

Aixó sí, Vicent Fábregues, manté l’esperança que a la primavera de 2022 «estigam tots vacunats» per poder celebrar com cal la festa declarada d’Interés Turistic Nacional.