L’Alcúdia estrena tres audiovsiuals per celebrar el Dia Internacional de la Dona

0
212

L’Alcúdia celebra el Dia internacional de la Dona

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha programat, a través de la regidoria d’Igualtat, diferents accions puntuals  i  l’estrena de tres audiovisuals, per a commemorar el 8 de març, baix el lema “Per les dones treballadores de l’Alcúdia”

La celebració del 8 de març va ser pràcticament el darrer esdeveniment celebrat dins la normalitat pre pandèmica, d’ençà a hui, tots hem aprés una altra manera de commemorar els diferents esdeveniments, i en els programes d’actes, les convocatòries han passat a ser virtuals. Partint d’esta premissa, la regidora d’Igualtat, Ma José Retamino, ha organitzat una sèrie d’accions que donen testimoni de la celebració i estan a la vista de la ciutadania, com ara il·luminar amb llum morada la façana del Convent de santa Bàrbara i el Monument a la Música, penjar pancartes a les entrades del poble i al balcó de l’ajuntament i l’estrena de tres audiovisuals.

El primer dels vídeos es va llançar el dia 28 de febrer, últim divendres de mes, per recordar a tot el poble que, si be no ens podem ajuntar a la plaça de l’Ajuntament, la convocatòria de “Divendres per Elles” resta viva, i es convoca a guardar eixe minut de silenci a les 12 del migdia a la feina, al mercat, als carrers o a les cases de veïns i veïnes

En el segon, “Equitat i igualtat: en març i tot l’any” que s’ha donat a conèixer divendres 5 a les 12 del migdia, la Regidoria d’Igualtat ens llança el missatge que cal lluitar per l’equitat i la Igualtat tots els dies de l’any i ens recorda les diferents accions que s’han pogut fer des del 8 de març de l’any passat, una temporada marcada per la pandèmia, per a ajudar a la conscienciació per la igualtat en l’Alcúdia.

El tercer audiovisual, “Dones en temps de pandèmia”, s’estrenarà el dia 8. En ell 6 veïnes alcudianes, de diferents edats i perfils professionals i socials,  conten com ha canviat la pandèmia el seu dia a dia i com s’han adaptat en la seua vida laboral i familiar. Una demostració de l’esperit lluitador i la flexibilitat a l’hora de traure el millor de casa situació, per complicada que es presente.

Per a finalitzar les activitats programades, l’ajuntament també ha col·laborat  en les activitats celebrades a l’institut Els Évols, on s’estan duen a terme conta-contes, tallers i conferències sobre feminisme i noves masculinitats, dirigits a l’alumnat d’Eso i Batxillerat.