Carlet plantarà una figura per recordar que març és el mes faller

0
268

La flama de les falles s’encén a Carlet

Els monuments fallers enguany es reservaran per a lluir amb tota la seua esplendor en dates en què la situació de pandèmia estiga controlada, així i tot el mes de març no deixa de ser el mes dels fallers i falleres. Per això, l’Ajuntament de Carlet retrà un xicotet homenatge al món faller amb la plantà d’una figura a la plaça de l’Ajuntament que recordarà que el mes de març és el mes del foc per excel·lència.

La Regidoria de Cultura Popular ha donat el vistiplau als artistes fallers Iván i Vicent Martínez Velló, que seran els encarregats de muntar la figura d’una flama a la plaça de l’Ajuntament. La figura, de dos metres d’alçària, es plantarà el pròxim 15 de març i recollirà el testimoni de les set comissions falleres que enguany no plantaran els seus monuments, que a hores d’ara queden guardats en un magatzem municipal.

Sota el lema «que no s’apague la flama», l’Ajuntament plasmarà amb esta figura el compromís amb les falles i el món faller. Tal com explica el regidor Josep Mur, «es tracta d’un gest simbòlic que representa tot allò que són les falles, festa, cultura, però també molt de treball, el que fan els artistes fallers i tots els professionals, que enguany queda en suspens fins al pròxim mes d’octubre».

Els germans, Martínez Velló, planten monuments fallers a València des del 2016. En la seua curta i intensa trajectòria, han guanyat diversos premis al Cap i Casal, com els guardons aconseguits en les falles del 2019 i 2018, especialment els premis d’enginy i gràcia. A Carlet, el seu treball s’ha vist en quatre dels set monuments fallers que es planten en la ciutat, i els seus ninots han estat premiats tant en falles grans com infantils.