Algemesí consciencia del bon ús dels residus per no contaminar rius i platges

0
189

Un senyal sobre els embornals amb la frase “La mar comença ací” marca la nova campanya mediambiental de l’Ajuntament d’Algemesí. “Es tracta de conscienciar del fet que per moltes depuradores i ecoparcs que tinguem el millor que podem fer per la nostra terra, els nostres rius i les nostres mars és ser responsables i no embrutar”, assegura el regidor de Medi Ambient, Ángel Ferrer.

La campanya va dirigida per a tota la població especialment als escolars. A més de les inscripcions en les entrades dels claveguerams de la ciutat, es vol posar l’accent a no tirar deixalles pels wc i els embornals, evitar tirar xiclets, cigars, papers i plàstics perquè aquestes actituds fan que tots aquests materials acaben en els embornals i d’ací als rius i les mars més pròximes. “Hem de pensar seriosament que aquests residus mal gestionats acaben en el riu Xúquer i a les platges de la Ribera”, afirma l’edil de medi ambient.

Una dada és que l’ús indiscriminat de plàstics genera cada any 8 milions de tones de residus que acaben en la mar. Això suposa cobrir de residus 144 vegades el terme municipal d’Algemesí.

Els fullets incideixen en la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar com un compromís personal de tots els ciutadans per a evitar aquesta situació. També recalca el compromís municipal de neteja amb un servei de recollida selectiva i també de residus perillosos, voluminosos i contaminants, mentre que l’ecoparc d’Algemesí està obert de dilluns a dissabte.