Alzira ajudarà els tallers d’indumentària amb el Pla Resistir

0
212

Els indumentaristes alzirenys es reuniren, recentment, amb els regidors d’Hisenda, Albert Furió i de Festes, Xavi Pérez, per tal «que l’Ajuntament ens done suport, que es preocupe per nosaltres» segons Bernat Chordá, gerent de la firma que fabrica manteletes i brodats a Alzira, Artesania Mª Teresa Albuixech, davant la paralització de la festa fallera generada per la pandèmia.

Els representants municipals els anunciaren que estaven pendent del romanent sobrant del Pla Resistir en el que Alzira destina 1.150.000 euros a sectors com l’hostaleria, centres esportius i altres, entre els que no es troba el sector de la indumentària valenciana. EL termini culminà el passat dijous i un total de 320 autònoms i microempreses presentaren la documentació requerida. Encara que no és oficial sembla que poden sobrar més de 200.000 euros d’este pla conjunt finançat per la Generalitat, la Diputació de València i l’Ajuntament d’Alzira.

El sector més afectat

A este respecte el regidor, Albert Furió, ha mostrat la seua predisposició a ajudar als indumentaristes alzirenys; «som conscients que potser el sector més afectat per la pandèmia donat que porten més d’un any sense facturar ni un euro». Furió ha afegit a Riberaexpress «la intenció de l’equip de govern és d’ajudar-los, ho farem el més àgil possible, però cal conèixer primer les baremacions i el total de les ajudes que concedirem del Pla Resistir».

Artesania Mª Teresa Albuixech, és una dinàmica empresa alzirenya que es va iniciar en este sector l’any 1985, de la mà de, Maria Teresa, que dissenyà un ampli catàleg d’indumentàries tradicionals per a les falles de València, les fogueres d’Alacant, les gaiates de Castelló, a més de la festa del Pilar de Saragossa.

Chordá comenta que tenen una ampla cartera de clients en estes ciutats i també a Carcaixent, Xàtiva, Borriana i Sagunt entre altres; nosaltres venem els nostres productes a les botigues, amb una facturació que, en el 98%, procedix del món faller, «el problema és que els establiments tenen les estanteries plenes i per tant este exercici faller ja fa temps que l’hem perdut i vorem el següent».

Mascaretes per manteletes

Dels 5 empleats del taller, quatre es troben en ERTO i sols Bernat treballa fent mascaretes «amb teles homologades de doble capa 100% cotó, antibacteriana i hidrífuga».

Al costat de la maquinària paralitzada del taller ubicat al carrer Pintor Teodoro Andreu, el gerent es pregunta «quans mesos podrem soportar esta situació ?«.Donat que els gastos mensuals de l’empresa s’eleven a 2.500€ al mes, és a dir 30.000 euros anuals « i podem tardar molt de temps en recuperar la normalitat«.

A Alzira ja han tancat portes quatre firmes indumentaristes, dos de forma temporal peró les altres ja amb caràcter definitiu.

Riberaexpress