Una sentència obliga a Alzira a pagar ara els 860.000€ que «es gastà el PP» segons el govern local

0
306

Bastidas destinà els 860.00€ de l’aval a fomentar el comerç i l’ocupació

Isabel Bonig, aleshores consellera no va autoritzar el PAI de la Garrofera presentat per l’alcaldessa d’Alzira 

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha condemnat a l’Ajuntament d’Alzira a tornar a l’urbanitzadora Cuatre Carreres SL. els 860.000 euros de l’aval que presentaren, en el seu dia, com a garantia del projecte d’urbanització del PAI la Garrofera, on estava previst fer un camp de gol i construir 3.000 vivendes.

La conselleria, aleshores dirigida per la popular Isabel Bonig, no va autoritzar este PAI, l’any 2014, al govern local presidit per l’alcaldessa del PP, Elena Bastidas.

Ara el consistori local s’ha vist obligat a dedudir estos 860.000 euros del superàvit de l’exercici 2021 per fer front a la sentència del TSJCV. Segons l’equip de govern actual, Bastidas «es va gastar de forma irresponsable» esta suma durant l’any previ a les eleccions municipals de 2015.

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, criticà durament al PP durant l’últim ple de la corporació; «Bastidas digué en 2014 que ens havia tocat la loteria pero vostés -dirigint-se a la bancada popular- es gastaren els 860.000€ d’una loteria que no tocà».

El regidor del PP, Rubèn Palau, intentà justificar aquell gasto en qué «Compromís i PSOE també foren partíceps d’aquella decissió» així com en basar-se «amb l’informe dels tècnics municipals».

Però la responsable de l’àrea de Projectes Urbanístics, Sara Garés, defensà als tècnics, per a continuació advertir «hem patit la irresponsabilitat del PP que es va gastar eixos diners que estaven destinats a garantir la realització de les obres«, i afegí a continuació, «deurien haver-se esperat a la finalització del procés judicial». Garés ha acusat als populars de «contribuir a descapitalitzar el romanent que ha aconseguit este Govern».

Els 860.000€ es destinaren a fomentar el comerç i l’ocupació

Elena Bastidas anuncià, durant un desdejuni als mitjans locals el 12 de desembre de 2014, les inversions que el seu govern destinaria a «fomentar el comerç i l’ocupació, els 860.000€ que el consistori disposarà després d’aconseguir l’aval del PAI de la Garrofera, que és el resultat de la bona gestió de l’equip de govern».

L’aleshores alcaldessa d’Alzira manifestà que «gràcies a la direcció política i a la capacitat tècnica dels funcionaris, aquest govern municipal trau avantatges dels problemes que redunden en el benefici últim de la ciutadania».