Alzira invertirà enguany 1,3 milions en la sustitució de la coberta del Fontana Mogort

0
139

El pressupost total de la nova estructura metàl.lica supera els 2 milions d’euros

El sostre del pavelló serà mig metre més elevat perquè el pavelló guanye en  lluminositat

L’actual coberta del Fontana Mogort data de l’any 1967 i pertanyia a l’antic Mercat d’Abastos 

 

La Junta de Govern d’Alzira aprova este dimarts les bases per a la licitació de les obres que permetran la sustitució integral de la coberta i estructura metàl.lica, la reparació de cimentacions i pilars deteriorats així com la resolució dels problemes d’impermeabilització, del pavelló Fontana Mogort, per un total de 2,3 milions d’euros. L’Ajuntament invertirà, enguany, 1,3 milions i la resta durant el 2022, any en que els esportistes locals podran recuperar esta  instal.lació esportiva tancada en abril de 2019, per raons de seguretat, en detectar-se nombroses deficències en el sostre.

El consistori local afronta esta important inversió amb part del superàvit del pressupost de l’exercici 2020 que va superar els 4 milions d’euros.El projecte, redactat per l’empresa riberenca Xúquer Arquitectura e Ingenieria, contempla l’elevació de la nova coberta en mig metre més respecte a l’actual «amb la finalitat que el poliesportiu gaudisca de més llum», segons l’alcalde Diego Gómez.

Els panals solars seran retirats per a poder canviar la coberta i posteriorment instal.lar-los, de nou, sobre la nova estructura per poder complir el contracte de l’Ajuntament amb una empresa que instal.là, en el seu dia, estes plaques fotovoltaiques en distintes instal.lacions municipals.

L’actual i deteriorada coberta data de l’any 1967 quan es va construir l’antic Mercat d’Abastos d’Alzira. Però davant el trasllat dels asentadors a l’actual mercat en el polígon industrial nº 1, va ser aprofitada la instal.lació per reconvertir-la en el Poliesportiu Fontana Mogort ubicant dos pistes, grades i vestuaris. El nou pavelló alzireny, que heretà la coberta, va canviar els asentadors de fruites i verdures per esportistes a partir de l’any 1984. En més de mig segle serà la primera vegada que s’invertix en el sostre del Fontana que patia filtracions d’aigua des de fa uns quants anys.