El conseller d’Economia anuncia en Alzira un segon paquet d’ajudes a altres sectors afectats per la pandèmia

0
106

El conseller d’Economia, Rafa Climent, ha anunciat hui en Alzira que la Generalitat ficarà en marxa, en breu, un segon paguet d’ajudes «a subsectors que també han sigut greument afectats per la pandèmia». Climent ha fet esta manifestació durant la cloenda telemàtica de la XIII Setmana de l’Economia en la que han participat també l’alcalde, Diego Gómez i el president dels empresaris locals, Raül Tudela.

Climent ha resaltat la «greu situació econòmica que travessem» i per fer front ha apostat per «canviar actituts i generar sinèrgies». Ha afegit que «patim una crisi de demanda que cal resoldre poc a poc». I sobre el repte que suposa un canvi tecnológic ha explicat que «la pandèmia l’ha accelerat fins el punt que en un any hem avançat 6 anys».

Altre repte al que s’ha referit el conseller ha estat al canvi del sistema productiu, social, económic i mediambiental, així com a «canviar el xip i relocalitzar la nostra producció».

Rafael Climent confia en que durante este 2021 «hi haja una millora general de l’economia i la salut».

Economia social, solidària i sostenible

Per la seua part l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha incidit en que esta setmana econòmica «ha estat marcada amb una sèrie d’idees claus com fomentar una economia més social i solidària, conscienciar dels efectes que estem experimentant del canvi climàtic i apostar per la sostenibilitat i el reciclatge, sense deixar a banda les noves tecnologies, la innovació, la investigació i la modernització».

Col.laboració públic-privada

Mentre el president de l’Associació Empresarial Alzira (AEA), Raül Tudela, ha agraït a IDEA el «repte tecnològic al que ha tingut que fer front en esta edició telemàtica» en la que han participat 60 ponents «amb ponències molt enriquidores per als empresaris» i amb més de 200 assistents per sessió.

Tudela ha demanat a les administracions una «major col.laboració públic-privada, que ara és més important que mai», ha reclamat «ajuda per als sectors que han caigut en picat per la pandèmia». I ha «lamentat» que el Consell «no haja donat suport a que Alzira acollira la macrobase militar de l’exèrcit de terra donat que haguera creat llocs de treball i riquesa per a tota la comarca».